Utasbiztosítás online – Egyszerűen biztonságban

Manapság a legtöbb ember tisztában van vele, hogy a külföldi utazások esetében az utasbiztosítás elengedhetetlen. Ráadásul ma már akár online is meg lehet kötni ezeket a biztosításokat, így kényelmesen, gyorsan gondoskodhat a védelemről.

Utasbiztosítás online, igazán egyszerűen megköthető. Abban az esetben, ha külföldre utazik, még, ha az Európai Unió területére is, akkor is nagyon fontos, hogy utasbiztosítást kössön. Sokan azzal érvelnek, hogy rendelkeznek Európai Egészségbiztosítási Kártyával, az bőven elég, lesz, ha baj van. Ez nem teljesen igaz, ugyanis egy helikopteres mentést például egyáltalán nem térít, márpedig egy ilyen mentés milliókba kerül, amit utasbiztosítás nélkül saját zsebből kellene kifizetni. Ráadásul az egészégbiztosítási kártya nem tartalmaz olyan plusz szolgáltatásokat, mint a jogvédelem vagy a felelősség biztosítás. Ezenkívül az sem kizárt bizonyos országokban, hogy a kezelés húsz-harminc százalékát önrészből kell állni, ami akár milliós összeget is jelenthet. Éppen ezért érdemes utasbiztosítást kötni.

Az utasbiztosítást mindenhol elfogadják közintézményekben és magánintézményekben egyaránt. Ahhoz képest, hogy mennyit kellene fizetnie baj esetén, a biztosítás egyáltalán nem számít drágának. Alapvetően egy közeli országba való egy-két napos utazás esetén egy olcsóbb utasbiztosítás is megfelelő, azonban hosszabb utazás esetén egy távoli országba nem érdemes az utasbiztosításon spórolni. Utasbiztosítást akár az indulást megelőzően is bármikor megkötheti, amíg Magyarországon van. Ha szeretne ennek kapcsán bővebben tájékozódni vagy egy megbízható biztosítót keres, akkor érdemes ellátogatni az axa-assistance.hu weboldalra, ahol utasbiztosítást is köthet!