Utazás babával biztonságban bárhova!

Csecsemővel utazni egy kaland – és külföldre utazni csecsemővel még nagyobb bravúr. A szabályok ismerete, az idő előtti kutatás és felkészülés, valamint a megfelelő dolgok összepakolása javíthatja az első nemzetközi utazást kisbabával. Ha tisztában van vele, kihasználhatja az utazó családok számára kínált összes lehetőséget, a repülőgépen elhelyezett ládáktól és a biztonsági parancsikonoktól egészen a speciális csecsemőjegyekig és egyéb kedvezményekig.

Utazás babával sosem volt még ilyen könnyű, és nézzen be bátran az axa-assistance.hu weboldalra, amennyiben még többet szeretne megtudni erről a témáról. Ez az útmutató mindenre kiterjed, a foglalástól és a dokumentumoktól az utasbiztosításig és még a jet lag-ig is, és mindent megad, amire szüksége van egy nemzetközi utazásra való felkészüléshez a babával. Mielőtt túl messzire menne a külföldi utazás tervezésében, meg kell szereznie a baba első útlevelét. Amíg ezzel foglalkozik, győződjön meg róla, hogy a család többi tagja is rendelkezik érvényes útlevéllel. Ne feledje, hogy a 16 év alatti gyermekek útlevelei öt év után járnak le, nem 10 év után, mint a felnőtt útlevelek. Sok országban három vagy hat hónapos érvényesség szükséges a belépéshez, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy a gyermekútlevelek valójában csak 4 és fél évig érvényesek, ami gyorsan elmúlik.

Ha már rendelkezik Global Entry-vel, akkor nem fogja tudni családként használni a szolgáltatást, ha a kicsik nem rendelkeznek vele. Vagy ha az egész család erre vágyik, egyszerre jelentkezzen, így mindenki számára könnyebben teljesíthető a lejárati dátum és a megújítás. Ezenkívül a nemzetközi utazások során fontos figyelembe venni minden további vakcinát, amelyre szükségük lehet, különösen, ha feltörekvő országokba utazik. További részletekért mindenképpen nézzen be az axa-assistance.hu weboldalra.