Vajon tényleg lehetséges a vizes fal szárítása házilag?

Sajnos sokakat érint a házon belüli vizesedő falak problémája, s az ezzel járó kényelmetlen jelenségek, mint a nyílászárók tömítésein vagy a falakon megjelenő penész, esetleg a dohos szag.

A probléma életre hívta a felvetést, lehetséges-e a vizes fal szárítása házilag? Nos, ez nagyban függ attól, mekkora mértékben sújtja a vizesedés problémája az érintett területet. Amennyiben még úgy fest, elejét lehet venni a gondnak, pár házi praktika valóban bevethető, bár ezek inkább a megelőzést szolgálják. Például, ha a kimosott ruhák nem a lakásban száradnak, hanem az udvaron, rengeteg felszabaduló párától kímélhetőek meg a falak. Ha nincs lehetőség a kinti teregetésre, érdemes beszerezni egy szárítógépet, hogy később ne kelljen azon gondolkodni, sikerül-e a vizes fal szárítása házilag. Egy nagyobb méretű páramentesítő szerkezet már a komolyabb módszerek közé tartozik a vizes fal szárítása házilag kategóriában. Azonban ennek költségei igen magasak, pénztárcabarát megoldásként az eszköz bérlése jobb megoldás. Ráadásul rengeteg utómunkával jár, hisz a penész eltávolítása nem egyszerű és nem is gyors feladat.

Azonban mindenképp a lehető leggyorsabb módon kell megoldani az eltávolítását, mert rendkívül káros az egészségre. A penészgombák által kieresztett mikotoxinok hosszú távon való belégzése akár penészmérgezéshez is vezethet, és ennek a betegségnek nagyon kellemetlen tünetei lehetnek. Nyilván a megfelelő házszigetelés a legjobb megoldás. Sokan nem is tudják, hogy ezt a munkát utólag is el lehet végezni. Ez a módszer nem kíván teljes körű felújítást, azonban nyomtalanul eltünteti a penészt és a vele járó kellemetlenségeket. A házi praktikák hatékonyságát, az egészség és az ingatlan megóvását figyelembe véve a legbiztosabb megoldás a falak injektálása. Az injektalas.eu weboldalon megtalálhatóak a különböző kapcsolatfelvételi lehetőségek, valamint az injektálás technológiájának részletes leírása is. Egy utólagos szigetelés elvégzése után nem kell többé a vizes fal szárítása házilag lehetőségein gondolkodnia!