Van megoldás a kínzó migrénes fejfájásra

A migrén egy idegrendszeri betegség, mely számos ember életét keseríti meg. Jellemzően erős, pulzáló fejfájással jár, amely a fej egyik vagy mindkét oldalát érinti. A migrén hazánkban minden tizedik embert érint, a nők esetében pedig háromszor gyakrabban fordul elő, mint az erősebbik nemnél.

Migrénes fejfájás általában rosszabbá válik bizonyos ételek elfogyasztása után vagy zaj, fény, esetleg erős szagok hatására. A migrén kialakulásának okai a mai napig nem egészen tisztázottak, így további kutatásokra van szükség a témában. Néhány tényezőt azonban sikerült azonosítani, például az időjárási változásokat. Nagyon sokan a szélsőséges időjárási jelenségek, például frontok hatására tapasztalnak migrént. Ezenkívül a stressz is kiválthatja a hasogató fejfájást. Nagyon sokan számolnak be arról, hogy egy stresszes időszakot követően, a pihenés során jelentkezik a migrén. A kutatók szerint ennek oka az adrenalin szint hirtelen csökkenése. A nők a menstruációs ciklussal, menopauzával és szüléssel járó hormon ingadozás is kiválthatja a migrénes fejfájást.

Migrénes fejfájás
Migrénes fejfájás

A migrénnek többféle típusa lehet, azonban az közös bennük, hogy mindegyik komoly fájdalommal és szenvedéssel jár. A migrénre nem létezik gyógymód, azonban vannak praktikák, melyekkel enyhíthető vagy megszüntethető a fájdalom. Ilyen például a migrént kiváltó ételek és italok elhagyása, a kiegyensúlyozott életmód, a rendszeres pihenés, stresszmenedzsment, akupunktúra alkalmazása és a Dolixir használata. A Dolixir egy természetes összetevőket tartalmazó készítmény, amely praktikus spray kialakítással rendelkezik, így étkezéstől függetlenül lehet alkalmazni. Ha szeretne bővebb információkat megtudni a termék kapcsán, akkor érdemes ellátogatni a Dolixir.hu webáruházba!