Védjegy ügyvéd szolgáltatás a lehető legjobb áron!

Védjegy lehet bármilyen szó, kifejezés, szimbólum, rajz vagy ezek kombinációja, amely azonosítja az áruit vagy szolgáltatásait. Így ismerik fel az ügyfelek a piacon, és megkülönböztetik a versenytársaitól.

Védjegy ügyvéd várja a drkocsis.hu weboldalon, ezért keresse fel weboldalunkat még ma ha a védjegyekről szeretne mindent megtudni.  A „védjegy” szó mind a védjegyekre, mind a szolgáltatásokra utalhat. Védjegyet használnak az árukra, míg a szolgáltatási védjegyet a szolgáltatásokra. Gyakori tévhit, hogy a védjegy birtoklása azt jelenti, hogy egy adott szóval vagy kifejezéssel törvényesen rendelkezik, és megakadályozhatja másokat annak használatában. Önnek azonban általában nincs joga a szóhoz vagy kifejezéshez, csak ahhoz, hogy ezt a szót vagy kifejezést hogyan használja az Ön konkrét termékeivel vagy szolgáltatásaival. Tegyük fel például, hogy logót használ védjegyként kis famegmunkáló vállalkozásához, hogy azonosítsa és megkülönböztesse áruit vagy szolgáltatásait a faiparban másokkal szemben. Ez nem azt jelenti, hogy megakadályozhat másokat abban, hogy hasonló logót használjanak a famegmunkáláshoz nem kapcsolódó árukhoz vagy szolgáltatásokhoz. Egy másik általános tévhit az a vélekedés, hogy hatékony az olyan védjegy megválasztása, amely pusztán az Ön termékeit vagy szolgáltatásait írja le. A kreatív és egyedi védjegyek hatékonyabbak és könnyebben védhetők.

Védjegyjogosulttá válik, amint elkezdi használni védjegyét termékeivel vagy szolgáltatásaival. A védjegyével és annak használatával hoz létre jogokat, de ezek a jogok korlátozottak, és csak arra a földrajzi területre vonatkoznak, ahol árukat vagy szolgáltatásokat nyújt. Ha erősebb, országos jogokra vágyik, akkor be kell jelentkeznie, hogy bejegyezze védjegyét nálunk. Nem kell regisztrálnia a védjegyét. A bejegyzett védjegy azonban szélesebb körű jogokat és oltalmat biztosít, mint a be nem jegyzett védjegy. Amennyiben többet tudna meg nézzen be a drkocsis.hu weboldalra.