Weboldal penetrációs teszt a biztonság érdekében

Az etikus hackelés elsajátítása magában foglalja a black-hat hackerek és tesztelők gondolkodásmódjának és technikáinak tanulmányozását, hogy megtanulják, hogyan lehet azonosítani és kijavítani a hálózatokon belüli sebezhetőségeket. Az etikus hackelés tanulmányozását a biztonsági szakemberek az iparágakban és számos ágazatban alkalmazhatják. Ez a szféra magában foglalja a hálózati védelmet, a kockázatkezelést és a minőségbiztosítási tesztelőt.

Penetrációs teszt elérhető az obexconsulting.hu weboldalon, tehát látogasson el bátran hozzánk és mindent megtudhat szolgáltatásainkról. A penetrációs teszt, más néven pen teszt, szimulált kibertámadás a számítógépes rendszer ellen a kihasználható sebezhetőségek ellenőrzésére. A webalkalmazások biztonságával összefüggésben a penetrációs tesztelést általában a webalkalmazások tűzfalának (WAF) bővítésére használják. A pen tesztelés magában foglalhatja tetszőleges számú alkalmazásrendszer (például alkalmazásprotokoll-interfészek (API-k), frontend/backend szerverek) feltörésének kísérletét a sebezhetőségek feltárása érdekében, mint például a nem megtisztított bemenetek, amelyek érzékenyek a kódbefecskendezési támadásokra. A behatolási teszt által nyújtott betekintések felhasználhatók a WAF biztonsági szabályzatainak finomhangolására és az észlelt sebezhetőségek javítására.

Az első szakasz a következőket tartalmazza: A teszt hatókörének és céljainak meghatározása, beleértve a kezelendő rendszereket és a használandó tesztelési módszereket. Információgyűjtés (pl. hálózat- és tartománynevek, levelezőszerver), hogy jobban megértsük a célpont működését és lehetséges sebezhetőségeit. A következő lépés annak megértése, hogy a célalkalmazás hogyan reagál a különböző behatolási kísérletekre. Bővebb leírásért és további információkért keresse fel az obexconsulting.hu weboldalt.