A beléptetési rendszer hasznos eleme az épületeknek

A beléptetést ma már komplett rendszerek teszik lehetővé bizonyos helyeken. Ilyen helyek például a társasházak, az irodaházak, az ipari-, sport- és kulturális létesítmények, illetve egyéb épületek és területek. A beléptetést szabályozó rendszerek alkalmasak személy- és gépjárműforgalom szabályozására is.

A beléptetés rendszere tökéletesen alkalmas arra, hogy meggátolja az illetéktelen behatolásokat bizonyos épületekbe, telephelyekre vagy parkolóházakba. A beléptetés történhet numerikus kóddal, standard Proximity kártyával, fényezett felületű ISO Proximity kártyával, valamint kulcstartó Proximity segítségével.

Amikor beléptetési rendszert építtetünk ki, akkor az első lépés a kockázatelemzés és igényfelmérés. Nem mindegy ugyanis, hogy mit kell védeni, mitől kell megvédeni, milyen speciális igényei vannak a megrendelőnek, illetve, hogy mekkora keretösszeg áll a megrendelő rendelkezésére. Ha eldöntöttük, hogy milyen védelmi szintű rendszert szeretnénk, valamint milyen eszközökkel, akkor megrendelhetjük azt az Elektronika Vonala Vagyonvédelemtől, mert ők szakértői a beléptetés minden fajtájának. Elérhetőségeik megtalálhatóak a lineelectronic.hu internetes oldalon. Vállalják beléptetési rendszerek kiépítését, karbantartását és szervizelését is.

A rendszer kiépítésekor fontos odafigyelni a megkerülhetetlenségekre, hogy a védendő tér összes belépési pontja védve legyen, illetve a kijátszhatatlanságra. Emellett fontos szempont még az életvédelmi előírások betartása, azon belül is a menekülési útvonalak szabaddá tétele, az áthaladást szabályzó eszközök átbocsátó képességének szabályozása, valamint annak figyelembe vétele, hogy az ajtók lezárásakor a zsilipben nem maradhat bent senki. Oda kell figyelni a kiépítéskor arra is, hogy a vezérlő és a kábelezés csak a védett térrészben legyen.