A cseresznyében lévő hasznos tápanyagok

Nyáron nagyon sok lehetőségünk van, hogy friss idény gyümölcsökhöz jussunk. Érdemes ezt kihasználni és minél változatosabban táplálkozni. A cseresznye különösen jó választás, hiszen nem csupán rendkívül ízletes, hanem tele van hasznos vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

Cseresznye az egyik legfinomabb gyümölcs. A sok-sok hasznos benne lévő tápanyag kiválóan képes támogatni a szervezetet. Egészségük szempontjából a kellő vitamin és ásványi bevitel rendkívül fontos. Sajnos a felmérések azt igazolják, hogy hazánkban az emberek többsége egyáltalán nem fogyaszt elegendő gyümölcsöt. Pedig a cseresznye és a többi gyümölcs nagyon sok hasznos tápanyagot tartalmaz. Például a cseresznye tele van C-vitaminnal, amely nagyon hasznos a különféle betegségekkel szemben. A C-vitamin antioxidánsként nem csupán az immunrendszert erősíti, hanem a káros szabadgyökök ellen is igazán hatékony. Emellett a cseresznye bővelkedik még az A-vitaminban is, amely a szem egészségéhez járul hozzá. Nem csak az öregedés általi károktól védi a szemet, hanem a makuladegenerációtól, szemszárazságtól és a látásvesztés veszélyétől is.

A cseresznye karotinoid és flavonoid tartalma szintén nagyon hasznos a szervezetnek, főleg az agy hatékonyságának, illetve a memória állapotának javulásához. Emiatt az Alzheimer-kór megelőzése ellen is sokan fogyasztanak cseresznyét. Akár a fogyókúrában is bátran lehet fogyasztani, mivel alacsony a kalória, viszont kellemes édes íze van, így könnyen leküzdhető vele az édesség iránti vágy. Emellett vértisztító hatással is rendelkezik, mely szintén jelentős tulajdonság. A cseresznye rendszeres fogyasztása mindenképp pozitív. A legjobb, hogy gyümölcslevesekbe és süteményekbe is nagyon jól passzol. A kozertplusz.hu webáruházban online is megrendelhető az ízletes, finom cseresznye.