A Mezzo tv műsorai

A Mezzo egy francia televíziós csatorna, amely a komolyzene (többek között az opera és a balett), a jazz és a világzene sugárzásával foglalkozik. 1992-ben alakult, és 1998-ig France Supervision néven szerepelt. 2010-ben testvércsatornát, a Mezzo Live HD is útjára indult.

Mezzo tv műsor megtekinthető teljes egészében és teljesen ingyenesen a musor.tv weboldalon, tehát nézzen be hozzánk és tudjon meg mindent a mezzo tv-ről és annak műsorairól, ha önt is érdekli a komolyzene. A Mezzo Live HD 2008 januárjában egy új, 2011-ben Intermezzo névre keresztelt Divertimezzo szolgáltatást vezetett be, amely a programjaiból készült videoklipekből áll, a szokásos széles zenei palettával. A skandináv régióban a csatornát a skandináv televíziós műsorszolgáltató, a Turner Broadcasting részét képező NonStop Television forgalmazza. Portugáliában alapkábelben, RF kimenetben érhető el az FTTH szolgáltatásokban és digitális csatornaként a platformokon keresztül. A „Meddzo” néven emlegetett Mezzo francia témájú tévécsatorna, amely klasszikus zenét és jazzt sugároz hazánkban és mint már említettük, külföldön is.

Programjában opera, kamarazene, jazz, blues, balett és koncert közvetítések szerepelnek. 1992-ben Franciaországban indította útjára a Lagardère/Canal + csoport és a France Télévisions médiacég, az úgynevezett „France Supervision”, így a Mezzo világszerte 37 ország több mint 11 millió háztartását éri el. Magyarországon a csatorna 1998-ban jelent meg Muzzik néven. A csatorna 2005. február 10-én ünnepelte tizedik születésnapját. Bővebb leírásért és a teljes mezzo tv műsorért nem kell mást tennie, mint benézni hozzánk a musor.tv weboldalra és itt mindent megtudhat, valamint a műsorújságot teljesen ingyenesen megtekintheti, ami igen nagy előny.