A parfümök típusai az illat intenzitása alapján

Nem elegendő megtalálni az az illatot, mely elnyerte tetszésünket, más jellemzőkre is oda kell figyelni. Ilyen például az illat tartóssága, vagyis, hogy mennyi időn keresztül érezhető az illat. Erről a parfüm megnevezése is árulkodik, de alapvetően a koncentráció határozza meg.

Parfümök közt való válogatás során nem árt alaposan szemügyre venni a csomagolást is, ugyanis nagyon sok hasznos információt lehet ezáltal megtudni. Például a koncentrációt, mely azt is elárulja, hogy a parfüm milyen hosszú időn keresztül tart ki. Három összetevőből adódók össze az illat, melyek a víz, alkohol, valamint az illatanyagok. Az összetevők aránya határozza meg, hogy mennyire erős és tartós az illat. Emellett az árat is nagy mértékben meghatározza. Talán mondanunk sem kell, hogy a legdrágább parfümök tartalmazzák a legtöbb illatanyagot, így azok illata a leghosszantartóbb. Az alkohol szintén fontos összetevő, mert az felel érte, hogy az illat felszívódjon a bőrbe, valamint ezt követően is érezhető legyen.

Az úgy nevezett Parfum, tartalmazza a legtöbb illatanyagot, körülbelül harminc százalékot, így kisebb mennyiséget is elegendő használni. Az Eau de Parfum, vagyis EdP koncentrációja nyolc és tizenöt százalék közötti. Szintén hosszan tartó illat. Az EdT, vagyis Eau de Toilette közismert kategória, az emberek többsége ilyen típusú parfümöket használ. Jellegzetes, mégsem túl intenzív illatok, így tökéletes mindennapos alkalmazásra. A leggyengébb kategória az EdC, vagyis Eau de Cologne, melyek gyakorlatilag kölnik, így nem hosszan tartó illatok. Bármely típusnak szavazunk bizalmat, fontos a megfelelő használat, például, hogy hidratált bőrön alkalmazzuk. Csak a bőrön, tehát ruhán vagy hajon semmiképp se. Ha szeretnéd megtekinteni a kínálatot, akkor látogass el a probeauty.hu webáruházba!