A propolisz használata és hatásai

Állandó torokfájással küzd, és szeretne végre antibiotikumok nélkül pontot tenni a dolog végére? Erősítené immunrendszerét? Az általános egészségi állapot érdekében, a fertőzések, gyulladások ellen is kiváló szolgálatot tesznek a méhészeti termékek, melyek már nagyon sokszor bebizonyították kiváló hatásukat.

A propolisz használata és hatásai iránt egyre többen érdeklődnek, hiszen a természetes megoldások reneszánszukat élik. A tinktúraként alkalmazott értékes hatóanyag antibakteriális hatással bír, tehát bármilyen baktérium okozta betegség esetén eredménnyel vethető be. A fertőtlenítő hatást külsőleg és belsőleg is élvezhetjük, de fájdalom-és gyulladáscsökkentőként is bizonyított már. A benne megtalálható rengeteg értékes vitamin és ásványi anyag segíti az immunrendszer erősítését, ami szintén nélkülözhetetlen ahhoz, hogy sikerüljön legyőzni a megbetegedéseket. Sokan vannak, akik nem szívesen használnak antibiotikumokat, hiszen azoknak számos mellékhatása ismeretes. Nők esetében nem csak gyomorproblémákat okozhatnak, de nőgyógyászati jellegű megbetegedéseket is. Érdemes tehát ezeket elkerülni, és amikor csak lehet, az antibiotikumok helyett inkább a természet patikáját segítségül hívni.

Akár egészen különleges, házi immunerősítőt is készíthetünk a propolisz csepp felhasználásával. A propoliszos mézhez fél kiló méz szükséges, melyhez 10 ml cseppet ajánlott hozzáadni. A jótékony hatást fokozhatjuk préselt fokhagymával is, melyről alapvetően ismert, hogy rendkívül erős vírus-és baktériumellenes hatással bír. A nagyanyáink által ismert és alkalmazott módszerek reneszánszukat élik, a természetes alapanyagok pedig mellékhatások nélkül teszik lehetővé az immunerősítést és az egészség megőrzését.