A távolságtartó nagyban megkönnyíti a zsaluzást

Egy építmény kapcsán az egyik legfontosabb tényező, hogy az alap, illetve a tartószerkezetek minél precízebben legyenek elkészítve. Régen ez nagyon időigényes volt, főképp, amikor saját erőből történt a kivitelezés, ám ma már a modern eszközöknek hála, a folyamat jóval egyszerűbben megoldható. Az előre gyártott betonelemek kapcsán ugyanis legfőképp az illesztésekre kell ügyelni.

A pontos elhelyezkedés meghatározása ezért távolságtartó segítségével történik. Erre természetesen már évtizedekkel – sőt, évszázadokkal – ezelőtt is létezett megoldás, ugyanakkor a mai kiegészítők nagyban megkönnyítik a munkát. Gyakorta ugyanis a legtöbb idő az előkészítéssel megy el és minél inkább redukálható az erre fordított energia, annál hatékonyabb lesz a folyamat. Egy modern távolságtartó alkalmazása esetében biztosak lehetünk benne, hogy a lehető leggyorsabban megtörténik a különféle építési elemek pozicionálása. Természetesen ehhez elengedhetetlen a megfelelő szakértelem, hiszen az sem mindegy, milyen típus mellett határozunk.

A napjainkban elérhető távolságtartó kínálat tudniillik igen széles. Ez mind a kiszerelésre, mind pedig az alapanyagokra igaz. Jelentős szórást tapasztalhatunk a különféle kivitelek árazásában is, ezért aztán nagyon körültekintő módon kell megválasztani a projekthez megfelelő modellt. A legelterjedtebb módozatnak egyértelműen a műanyagból – egész pontosan PVC-ből – készült távolságtartó tekinthető. Ez persze nem véletlen, hiszen a típus számtalan előnnyel rendelkezik. Ár-érték arányban messze a legideálisabb, ráadásul speciális szerszámok nélkül is könnyedén méretre vágható. Ugyanakkor, ha nagyobb teherbírásra van szükség, akkor nem feltétlen a legszerencsésebb emellett dönteni, ilyenkor egy masszívabb alapanyagú távolságtartó lesz az optimális.