Az emlékműnek nyilvánított épületek fűtése

A műemléknek nyilvánított épületek a különböző formák, korok és méretek hatalmas választékát kínálják. Az egyetlen dolog, ami gyakran közös bennük az az, hogy általában nehezen melegíthetőnek tekintik őket.

Elolvasom a részleteket és mindent megtudhatok erről a témáról. Ha huzatos az épület, akkor minden fűtési rendszer hatástalannak bizonyul. Vegye figyelembe a jelenlegi fűtési rendszerét. Van-e ingatlanában valamiféle központi fűtési rendszer? Megfelelően van fűtve az egész ház? Vannak hideg területek/szobák? Vannak-e radiátorok vagy hőkibocsátók minden szobában, és ami a legfontosabb: mit szeretne elérni a műemléknek nyilvánított házban? A műemlék területén lévő fűtőanyag rövid és hosszabb távon nagy hatással lehet az ingatlan fűtésének költségeire. Ha az Országos Gázszolgáltató szolgáltatja önnek a fűtést, akkor valószínűleg már a hagyományos fűtőanyag legolcsóbb formája lesz önnél. Ha azonban ingatlanát fűtőolaj vagy PB-gáz fűti, akkor a számlák valószínűleg jelentősen magasabbak, és sokkal érzékenyebbek az ingadozó árakra, valamint a hosszabb távú ellátás bizonytalanságára.

Hogyan működteti a fűtést? A régebbi, műemléknek nyilvánított házak általában szilárd falakkal rendelkeznek, és noha ezek az épületek nem a leghatékonyabbak, nagy hőtömegük van, és jól tartják a hőt. Ha megváltoztatjuk stratégiánkat, és egész nap üzemeltetjük a fűtést, és csökkentett hőmérsékletet éjszakai időszakban, akkor az épület hőenergia-tárolóvá alakul, megőrizve az épület melegét és ami még fontosabb, hogy az ott lakók is melegben lesznek.  A rendelkezésre álló lehetőségek szélesebbek, mint gondolná. A szokásos fosszilis tüzelőanyag-lehetőségek mellett számos megújuló technológia van, amelyek fűtést és meleg vizet biztosíthatnak az Ön ingatlanához. A biomassza helyettesítheti a hagyományos magas hőmérsékletű fűtési rendszert.