Az ételallergia kutyáknál is gyakran előfordul

Minden ember számára ugyanolyan fontos az egészség, mint a kutyák számára. Ez nélkülözhetetlen faktor egy boldog és kiegyensúlyozott élethez.

Az ételallergia kutyáknál is elég gyakori jelenség. Minden kutyatulajdonos szeretné ha kedvence makk egészséges lenne, de sajnos vannak olyan esetek, ahol négylábú társunkon allergiás tüneteket veszünk észre. Ahogy néhányan az emberek közül allergiásak különböző ételekre, úgy egyes kutyák is hajlamosak az ételallergiára. Tudnunk kell, hogy ez egy elég gyakran előforduló allergia a kutyáknál, a szénanátha és a bolha allergia mellett. Az elmúlt években több tanulmány is bebizonyította, hogy vannak olyan anyagok, összetevők bizonyos ételekben amelyek könnyebben kiváltják az ételallergiát. Ilyenek a tejtermékek, a tojás, marha, bárány, hal, kukorica, búza. Az ételallergia tünetei közé tartozik a viszketés a pofa, lábak, hajlatok környékén. Sokszor gyakori az átlagosnál több napi ürítés.

Rosszabb estben a szőrhullás, fülgyulladás és bőrfertőzések is előfordulhatnak. Hogyha bármily ehhez hasonló tünetet vesz észre kutyáján ne habozzon, azonnal vigye el az állatorvoshoz. Tudnunk kell azonban azt is, hogy az ételallergia és az ételintolerancia nem ugyanaz. Hogyha egy kutya szervezete nem tolerálja az adott ételben levő összetevőket, akkor szervezete hasonlóan reagál mint az emberé, vagyis hasmenést és hányást okoz. Az ételallergiát diétával viszonylag könnyen kikezelhetjük és a jövőben kizárólag olyan tápot kell adni kedvencünknek, amelyet nyugodtan megehet.

Figyeljünk oda kedvencünkre és ha észre vesszük, hogy valami nincs rendben és nem úgy viselkedik ahogy azt megszoktuk, vagy többet vakaródzik mint általában biztosak lehetünk benne hogy valami nincs rendben és amilyen gyorsan csak lehet vigyük el az állatorvoshoz. Ne várjuk meg, hogy rosszabbodjon állapota.