Barcelona városlátogatás – Szerezzen életre szóló élményeket!

Barcelona közkedvelt úti cél, szerte a világból utaznak ide turisták. Madrid mellett Barcelona a másik jelentős város, mely számtalan nevezetességgel rendelkezik. Ugyanakkor nem csak a világhírű látványosságok miatt éri meg ide ellátogatni, hanem a csodás kis rejtett zugok, utcácskák miatt is.

Barcelona városlátogatás során érdemes már előre megtervezni, hogy hova szeretne eljutni, milyen nevezetességekre kiváncsi. Így biztosan nem fog kimaradni semmi. Barcelonában mindenek előtt érdemes megtekinteni a legfőbb látványosságot, még pedig a Sagrada Famíliát, melyet már közel százharminc éve építenek. Ennek ellenére egy igazán impozáns épület és mindenképp megér legalább egy megtekintést. Ugyanakkor nem csak a Sagrada Família miatt éri meg ide ellátogatni. A foci rajongók valószínűleg tisztában vannak vele, hogy itt található az FC Barcelona otthona vagyis Európa legnagyobb befogadó képességű stadionja, a Camp Nou stadion, mely impozáns méreteivel még a futballért nem rajongó turistákat is lenyűgözi.

Barcelona egy világváros, így nagy itt a nyüzsgés. Ha szeretne egy kicsit elszakadni a tömegtől és egy kis zöld felületet látni, akkor érdemes elsétálni a Ciutadella parkba, ami a város közepén található zöld övezet, melyben található egy kis tavacska, amin még csónakázni is lehet, valamint egy csodálatos szökőkút. Továbbá a tengerpartra is érdemes ellátogatni, ahol lehetőség van feltöltődni. Barcelonában érdemes még útba ejteni a kellemes kis sétálóutcákat, melyek nagyszerűen reprezentálják a spanyol hangulatot. Ha pedig már régóta érik az elhatározás, hogy szívesen elutazna Barcelonába, akkor érdemes ellátogatni a varavilag.hu weboldalra és megtekinteni a számtalan nevezetességet!