Bogrács vásárlása online!

A bogrács vagy másnéven üst egy nagy öntöttvas edény (vízforraló), amelyet szabad tűzön főzhetnek vagy forralhatnak, nagy fazékkal és gyakran ív alakú akasztóval rendelkezik. Más szóval, a bogrács egy nagy vízforraló.

Bogrács kapható igen kedvező áron a konyhamuhely.hu weboldalon, ezért érdemes ide látogatni ha ön is egy szép bográcsot keres méghozzá jó áron. A bogrács nagyrészt a fejlett világ főzőedényeként jelent meg. Míg még legtöbbször főzési célokra használják, a nyugati kultúrában a bogrács vagy üst gyakran összeköttetésbe kerül a boszorkányságra való használattal – ez egy olyan klisé, amelyet különféle szépirodalmi alkotások népszerűsítenek, például William Shakespeare Macbeth című darabja. A szépirodalomban a boszorkányok gyakran egy üstben készítik el főzetüket. A hagyományos magyar kultúrában a bogrács és abban készült „bográcsos” az egyik leghazaibb étel. A bogrács különlegessége az alapvető lépésekben rejlik. Sertészsírokat használunk pörkölt formában, ami az étkezés kezdetének egyedülálló módja.

Ezután jönnek a hagymák, amelyeket nem kímélünk, és a paprika – ez az alapja a legtöbb magyar pörköltnek, levesnek. Végül ezeket az ételeket olyan tejtermékkel egészítjük ki, amely a legtöbb európai ország számára ismeretlen (vagy legalábbis a mi változatunk): egyfajta tejföl, a mi szeretett tejfölünk. A hagyományos étkezés egy kiadós levessel kezdődik, amely különféle összetevőkből készül: bab, káposzta, burgonya, tészta, borsó, sárgarépa stb. Ezt néha édes tészta követi, amely meglehetősen meglepő a külföldiek számára. A magyarok szívesen fogyasztanak tésztát gyümölcsökkel, lekvárral, mákkal és dióval, porcukorral kiegészítve. Bográcsot rendelhet kedvező áron a konyhamuhely.hu weboldalon, ha ön is ínycsiklandozó bográcsost készítene szabadtéren a családdal.