Canon tintapatron – Milyen alternatívák állnak rendelkezésünkre?

Aki rendelkezik nyomtatóval, az valószínűleg tisztában van a nyomtatási alternatívákkal. Legalábbis ezt gondolhatnánk, azonban a tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan nem is tudják milyen alternatívák állnak rendelkezésre és azok milyen előnyökkel és hátrányokkal rendelkeznek.

Canon tintapatron kapcsán, de alapvetően bármelyik másik tintapatront is említhetnénk, két különböző típusú tintapatront különböztetünk meg. Alapvetően mindenki számára adott a lehetőség, hogy eldöntse melyik volna számára az ideális. Banális, de ma már egészen kedvező áron kapni nyomtatókat, viszont a tintapatronokhoz még mindig borsos áron lehet hozzájutni. Legalábbis az úgy nevezett eredeti tintapatronokhoz. Ez nem éppen szerencsés megnevezés, ugyanis így úgy tűnhet, hogy minden más tintapatron hamisítvány, ami egyáltalán nem igaz. Inkább úgy érdemes fogalmazni, hogy az eredeti termékek OEM jelöléssel vannak ellátva. Az OEM jelölés az Original Equipment Manufacturer szavakat jelöli. Ezt a jelzést azok a tintapatronok kapják, amik a nyomtató gyártója által lettek elkészítve.

Az utángyártott termékek a nyomtató gyártójától független gyártó által készülnek. Ezeket a termékeket elsősorban azért kedvelik az emberek, mert kiváló árakon lehet hozzájuk jutni. Az utángyártott tintapatronokat sokan kritizálják, viszont számtalan teszt bebizonyította, hogy egyáltalán nem rosszabbak minőség tekintetében, mint az eredeti tintapatronok. Fontosnak tartjuk leszögezni, hogy egyik sem jobb vagy rosszabb, mint a másik, mindössze más előnyökkel és hátrányokkal rendelkeznek. Éppen ezért érdemes ezeket figyelembe venni, mielőtt kiválasztja az Önnek megfelelő tintapatronokat.