Céges honlap vagy vevőgeneráló eszköz!?

Avagy, tudja meg mi a sikeres honlapkészítés talán egyik legnagyobb titka, amely egyáltalán nem a honlapkészítésben rejlik.

Az ügyfeleink 90%-a azzal az elszánt céllal keres fel bennünket, hogy „kell egy honlap”! Egy hagyományos értékesítési modellel rendelkező cég életében ez egy teljesen logikusan fellépő kérés, ugyanakkor pont ez az akadálya annak, hogy a cég semmiféle profitot nem lát az elkészült honlapból.

Nézzük, hogy is van ez?

Általában ahogy írtam a cél az, hogy legyen egy honlap, az mutassa be a céget, a cég termékeit, szolgáltatásait és gazdagon ismertesse a céges elérhetőségeket. Legyen fent galéria a termékekről, szolgáltatásokról stb… ez az elvárás, ez az igény, ez a cél. Nem több.

Mikor a cél egy ilyen weboldal készítése, akkor semmi mást nem teszünk, mint eleget a megrendelő kéréseinek, igényeinek. Lesz egy cégbemutatkozó honlapja, ahol minden oldal a cégről és annak termékeiről, szolgáltatásairól fog szólni… honlapkészítés kipipálva, jöhetnek a vevők.

Miért nem jönnek a vevők?

Mert rossz a cél. Ha valóban hatékony és eredményes honlapot szeretnénk a cégünknek, akkor egy cég életében az új honlap legfőbb célja az, hogy érdeklődőket ezáltal vevőket hozzon a cég számára. Ennek alapján a weboldal célja nem az, hogy fent legyen a céged az Interneten és legyen egy bemutatkozó honlapja, hanem az, hogy megfelelő és elegendő információt adjon a vevőknek, ahhoz hogy minél könnyebben dönthessen a vásárlásról. És meg is érkeztünk a lényeghez.

Céges honlap vagy vevőszerző eszköz?

Ha a cél a vevőszerzés, akkor a weboldal nem szólhat a cégről és annak termékeiről szolgáltatásairól stb… annak a honlapnak a céged vevőiről kell szólnia, hozzájuk kell beszélnie, így teljesen más felépítést és szöveges tartalmat kell rajta prezentálni.

Ezt összehozni nem könnyű feladat, ugyanakkor az egyik legjobb út, hogy a honlapkészítés ne legyen felesleges pénzkidobás. Látogasson el honlapunkra, ahol még több érdekes és hasznos információt talál weboldalkészítés szolgáltatásunkról.

Forrás: Honlapkészítés