Dr. Zsuffa Ákos nyilatkozata az Indexnek!

A néhány héttel ezelőtti rendelet szerint a felnőttképzések online is elvégezhetőek lesznek a jövőben. Az OKJ-s képzések biztosításának érdekében a hallgatók és az oktatók az interneten is végezhetik tevékenységüket a felnőttképzéssel kapcsolatban.

Dr. Zsuffa Ákos nyilatkozata alapján, amit az Index internetes híroldalnak adott, a legfontosabb jelen pillanatban, hogy a képzések folytonosságot élvezzenek és az oktatás folytatódjon még, ha az online keretek között is történik meg, hiszen az átképzések időszaka következik és nagy szerepet játszik majd a gazdaság fellendítésében a felnőttképzés is. Az aktuális kihívásokra próbálnak megoldásokat keresni, mint például a szakmai vizsgák személyes jelenléte vagy az olyan képzések, ahol kötelező a személyes megjelenés, de nagy vonalakban már készen állnak az online képzések által okozott problémák megoldására és a továbbiakban ezek megvalósítására összpontosítanak. A rendelet, amely az Innovációs és Technológiai Minisztérium által jött létre, részletesen kitér arra is, hogy a járvány kitörése és a rendelet közötti időszakban hiányzok igazolást kapnak, így emiatt nem kell aggódni.

Dr. Zsuffa Ákos azt is elmondta, hogy az online felnőttképzés egy másik szintre lép Magyarországon azzal hogy digitális csatornákra lép és azt is kiemelte, hogy a munkaerőpiaci kihívások enyhítése érdekében kimondottan jól jön, de az elkövetkezendő időszak nagyon nagy kihívást jelent mindenki számára az iparágban és nemcsak. Fontos megértenie mindenkinek hogy milyen fontos a felnőttképzés jövője Magyarországon, ugyanis az átképzések időszakával nézünk szembe, így nagyon lényeges a folytonos képzések biztosítása mindenki számára. Nagyon nagy odafigyeléssel és sok türelemmel, pozitívan kerülhetünk ki a járványhelyzet okozta megmérettetésekből és remélhetőleg mihamarabb visszaáll minden a régi kerékvágásba.