Esztétikus és praktikus – A fürdőszoba falfülke

A fürdőszoba ma már nem egy unalmas helyiség, hiszen számtalan módon fel lehet dobni a legegyszerűbb helyiségeket is. A fürdőszoba belsőépítészet számtalan lehetőséget nyújt erre, például falfülke kialakítása által. Ennek előnye, hogy nem foglal felesleges helyet és nagyon esztétikus.

Fürdőszoba falfülke nem más, mint egy mélyedés a falon belül kialakítva. Gyakorlatilag egy falba süllyesztett polc, mely rendkívül praktikus. Nem feltétlenül kell vastag főfal ahhoz, hogy a falfülkét ki lehessen alakítani, azonban nyilván előnyösebb, hiszen így mélyebben alakíthatók ki a rések. Körülbelül nyolc-tíz centiméteres mélység tökéletesen elegendő a piperecuccok elhelyezésére. Ezt a mélységet vésés által lehet kialakítani a falban. Ha válaszfalról van szó, akkor ez megfontolandó, hiszen fennáll az esélye, hogy a fal átlukad és át lehet rajta látni. Ennek elkerülése érdekében jobb a válaszfalakat békén hagyni vagy a falon kívül kialakítani egy falfülkét. A vékony falréteghez hozzáépített újabb falréteg segíthet abban, hogy a falfülke megfelelő mélysége vésés nélkül is biztosítva legyen.

Akár a kád végében vagy annak oldalában kiválóan megvalósítható a falfülke kialakítása. Ezek a mások által nem hasznosított helyek teszik különlegessé a fürdőszobát, ha megfelelően vannak felhasználva. A falfülkének köszönhetően a fürdőszoba igazán egyedi kinézettel rendelkezhet. Nagyon sokféle módon meg lehet ezeket valósítani, sőt sokszor mindössze csak tovább kell gondolni a falból kiugró beépítést. A kreatív látásmód nagyon sokat segíthet az esztétikus fürdőszoba kialakításában. Ha nincs ötlete az sem feltétlenül baj, mivel a szakember nagyon sok hasznos tanáccsal tudja ellátni. A fürdőszoba-felújítás-boys.hu weboldalon számos inspiráló képet találhat!