Finomságok a rácson, avagy így lesz igazán finom az étel

A hosszú téli hónapokat követően nincs is jobb annál, mint végre kimenni a szabadba és minél több időt tölteni a friss levegőn. A szabadtűzön való ételkészítés egyidős az emberiséggel, hiszen már az ősember is korán felfedezte, hogy a tűz segítségével még ízletesebb, puhább lehet az étel. A grillezés manapság az ételkészítés egyik kedvelt formája, melyet a szabadban egyszerűen végezhetünk.

Grillsütő használatával az ételek igazán ízletesek lesznek, ugyanakkor nagyon fontos, hogy a grillezés titkos fortélyaival tisztában legyünk. A grillezés szerelmeseinek megvan a maguk titka, családi receptje, aminek alapján a hús omlós és ízletes lesz. Ha csak most csöppentünk bele a gasztronómia ezen vállfajának világába, akkor érdemes néhány alapszabállyal tisztában lenni, hogy a végeredményt ízlelve minden vendégünk szó szerint megnyalja mind a tíz ujját. Ahogy a konyhában történő főzésnek, úgy a grillezésnek is megvannak a maga trükkjei, praktikái. A legtöbbször valamilyen hús kerül a rácsra. Éppen ezért erre érdemes nagy hangsúlyt fektetni, hiszen a hús helyes elkészítése megkoronázza a grillezést.

Az egyik legfontosabb teendő a hús kapcsán az előkészítés. Mielőtt a tűz közelébe kerülne, előtte érdemes bepácolni, hogy átsülve minél ízletesebb legyen. Az sem mindegy, hogy milyen húst szeretnénk sütni. A sovány húsokat rendkívül nehéz jól elkészíteni, mivel nagyon könnyen kiszáradnak. Ezt a problémát könnyen orvosolhatjuk, ha a húst belecsavarjuk baconbe. A só köztudottan szárítja a húst, így ezzel különösen óvatosan kell bánni. Habár a grillezést sokan a hús sütésével azonosítják, azonban a rácsra kerület hal, sajt, zöldség, de akár gyümölcs is. Utóbbi segítségével kiváló desszerteket készítheti, illetve minden fogást a rácson tudunk megsütni.