Flanel ágynemű nyáron is?

Melyik ágyneműhuzat a legjobb télen és nyáron? Hazánk éghajlata elég szélsőséges. Nyáron 30-40 Celsius fok, télen -20 is lehet. Ehhez alkalmazkodni kell mindenféle szempontból.

Igaz, télen odakint röpködnek a mínuszok, a lakásban azonban szeretünk jó meleget csinálni, jól befűteni. Nyáron odakint tombol a hőség, a forróság, bent pedig a klímaberendezés pörgeti a villanyórákat. Nem egyszerű megtalálni a tökéletes hőmérsékletet. Az egyik legfontosabb helyiségünk a hálószoba. Nem is igaz? Pedig de! Mégpedig azért, mert az alvás nagyon is fontos, ami jobb esetben a hálószobában történik. A hálószoba megfelelő hőmérséklete és az ágy kényelme alapozza meg azt, hogy jól alszunk e, vagy az egész éjszakát forgolódással és bosszankodással töltjük.

A flanel ágyneműhuzat nagyon népszerű. Bár, alvási szokásaink nagyon eltérőek, a flanel ágynemű huzatokat valamiért mégis millióan szeretik. A flanel ágyneműhuzat a téli hűvös estéken és a nyári időszakban is hasznos lakástextil. Nem vagyok egyedül, ha azt mondom, télen 24 fokot csinálok a hálóba, mert nem szeretek fázni. Nyáron pedig akkor érzem jól magam, ha kicsit hűvösebb van, és jól be lehet takarózni. Ilyenkor veszem elő és húzom fel a paplanra a flanel ágyneműhuzatot.

A flanel ágyneműhuzat 100% pamutból és kevert szálas pamut anyagból készülhet. Meleg, vastag, fantasztikusan puha. Hőmegtartó képessége olyan, hogy párja nincs. Ha Te is klímával hűtöd nyáron a lakást, de este szeretsz jól betakarózni, akkor válassz flanel ágyneműhuzatot az alváshoz. A szatén ágynemű hűsítő érintése akkor lehet érdekes, ha nincs klímád és elviselhetetlen forróság van este a lakásban.

Ágyneműhuzat
Ágyneműhuzat

A paplan választás már másik történet. Abban télre és nyárra más-más dukál. Télen egy jó vastag  téli paplan nyugtat meg minket egy fárasztó nap után, nyáron pedig egy könnyed, vékony nyári paplan az, ami csodálatos érzés, amikor lefekszünk végre a puha ágyba.

A flanel ágyneműk óriási választékban kaphatóak, ráadásul nyáron, akciós áron juthatunk hozzájuk, mert igazából inkább téli ágyneműhuzatról van szó. Csizmát is nyáron érdemes venni leértékelt, akciós áron, flanel ágyneműhuzatot is okosan beszerezhetünk ilyenkor. Nyáron is csodaszép minták kaphatóak, a család minden tagjának, flanel ágyneműhuzatokból. Virágmintás, csíkos, kockás, elegáns és vidám, férfiaknak és hölgyeknek illő is.

Egyszemélyes, kétszemélyes, normál paplanhuzat, vagy kétszemélyes nagy paplanhuzatos flanel ágyneműhuzat is tökéletes választás a nyári hónapokra is. Ha még nem próbáltad, kapcsold be a klímát és takarózz rendhagyóan, flanel ágynemű huzattal nyáron is.