Fogimplantátum, a csodás, teljes fogsorért

A teljes, hiánytalan fogsor nem csak azért fontos, mert a rágás életbevágóan fontos, hanem azért is, mert esztétikus. Akiknek jól láthatóan hiányzik egy vagy több foguk, azok jellemzően kevésbé magabiztosak és kínosan ügyelnek rá, hogy ne kelljen mosolyogniuk. Ha Ön is ismeri a problémát, akkor ideje megoldást találni!

Ha szeretne bővebb információkat megtudni a fogimplantátumról, vagyis a fogbeültetésről, akkor kattintson ide! Több oka is lehet, hogy valaki elveszti a fogát. Az egyik legfőbb ok a fog szuvasodása, gyulladása. Habár a fogorvosok mindent megtesznek, azonban van, hogy nincs mit tenni, a fog már menthetetlen. Olykor baleset miatt kénytelen búcsút inteni a páciens fogának. Fiatalkorban leginkább balesetből adódóan, míg idősebb korban jellemzően fogínybetegség miatt veszti el a páciens fogait. Nagyon ritka az, hogy valaki nem akarja pótolni fogait, hiszen fontos funkciót tölt be a szájüregben, illetve esztétika szempontjából sem mindegy milyen a fogsor. A fogakat közvetlen pótlás vagy átívelés által lehet pótolni. Az átívelés gyakorlatilag egy hídnak nevezett építmény. Az ép, gyökérrel rendelkező pillérfogakat lecsiszolja a fogorvos, majd azokra egy olyan korona kerül, mely egy híddal van összekötve.

A fogimplantátum biokompatibilis anyag. Ez gyakorlatilag annyit tesz, hogy a csontszövet teljes mértékben befogadja és az implantátum felszínéhez hozzánő. Ennek neve műgyökér. A csontosodási folyamatot követően ehhez az anyaghoz készítenek a szakemberek egy felépítményt építeni, mely funkcióját tekintve és kinézetre úgy néz ki, mint a régi fog. Ha Önnek is hiányzik a foga, akkor azt javasoljuk, hogy válassza a fogpótlást! Bővebb információkért látogasson el a budapestdental.hu weboldalra és tájékozódjon a fogpótlást illetően!