Hogyan szerezhetnek jogosítványt a mozgáskorlátozottak?

A jogosítvány tanulással és odafigyeléssel, gyakorlással megszerezhető, s egyre többen élnek ezzel a lehetőséggel, hogy megkönnyítsék mindennapjaikat, elhatárolódjanak a tömegközlekedés nehézségeitől. Azonban a mozgássérültek számára milyen lehetőséget kínálnak ez ügyben? Alább kiderül:

Kattintson ide, s máris kiderül az alkatreszek.hu oldalon, milyen módon tudnak jogosítványt szerezni a mozgássérültek. Egy általános jogosítvány megszerzés lépései az orvosi vizsgálattal kezdődik, ahol a háziorvos alátámasztja, hogy sem látás, sem más problémát nem észlelt, így nem látja akadályát a vezetői engedély megszerzésének. Így hát a sikeres KRESZ vizsga után kezdődhet az éles gyakorlat, tanpályán, majd az utakon, természetesen oktatói segítséggel és felügyelettel.

Egy mozgáskorlátozott személy számára csak néhány dologban különbözik a dolog. A korlátozottság mértéke határozza meg a jogosítvány megszerzésének lehetőségét. Azonban, ha nincs különösebb akadály, számukra is ugyanúgy elvégzendő a KRESZ vizsga, hisz minden volánnál ülő sofőrre egyforma szabályok vonatkoznak. Nyilván nagy segítség, ha online végezhető a tanulási folyamat, de egy akadálymentesített oktatóterem is jó megoldás. Miután ez teljesült, kezdődik a feladat oroszlán része! A mozgáskorlátozottak számára átalakított autót kell biztosítani, mely még napjainkban sem olyan elterjedt, hogy minden autós iskola rendelkezzen vele, így olyan helyet és oktatót kell találni, aki tudja biztosítani ehhez a tárgyi feltételeket. A kis településeken nehezebb a helyzet, de a nagyvárosokban több helyen is van erre lehetőség. Azonban ez sajnos több utazással és költséggel jár. Azonban amint ez a bökkenő megoldódik, a tapasztalt vezetés oktató és a megfelelő jármű hozzájárul, hogy mielőbb sikeres forgalmi vizsgát tudjon maga mögött a tanuló. Ezt követően pedig már csak annyi van hátra, hogy egy napi használatra alkalmas, kényelmes és legfőképpen biztonságos gépjárművet, a szükséges papírok birtokában átalakíttassanak maguknak. További érdekes hírekért keressék fel az alkatreszek.hu weboldalt!