Honlap készítés otthon – Mik az előnyei, hátrányai?

Mindig vannak olyanok, akik igyekeznek a legalapvetőbb dolgokon is spórolni. Az otthoni weboldal készítésnek tény, hogy vannak előnyei, azonban hátrányai is bőven akadnak. Az alábbiakban ezeket gyűjtöttük össze!

Honlap készítés – Ha az előnyöket nézzük, akkor a legegyértelműbb, hogy ha magunknak csináljuk, akkor ingyen van. A szakemberek jó pár tízezer forintot elkérhetnek, amit az otthoni weboldal készítés során meg lehet spórolni. Az ingyenes honlap készítő általában szépen végig vezet a folyamaton, mivel azt feltételezi, hogy nem hozzáértő készítő a weboldalt. Egy szóval minimális tudással és pár kattintással el lehet készíteni a weboldalt. További előny, hogy bármit szeretne megváltoztatni, nem kell a szakember kiérkezésére várni, hanem egy maga is elvégezheti a módosításokat. Az otthoni weboldal készítés igazán kényelmes, az ember akkor áll neki, amikor neki megfelel. Na, de aminek van előnye, annak bizony van hátránya is.

Az tény, hogy otthon ingyen is létre tudja hozni saját weboldalát, ennek viszont az az ára, hogy egy sablont kap. Egy szóval semmi egyedi nem lesz a honlapban, amolyan tucatmunka lesz. Holott egy vállalkozás esetében nagyon fontos az egyedi dizájn, hogy a látogatók, leendő vásárlók azonnal megismerjék, hogy milyen márkáról van szó. Általában az otthon összetákolt honlapok esetében szó sincs a keresőoptimalizálásról. Egy szóval a Google találatai közt nagyon hátul lesz, gyakorlatilag meg sem találják a potenciális ügyfelek, vásárlók. Az otthon készített honlapok az esetek nagy részében egyáltalán nem mobilbarátok, holott ezt nem csak a felhasználok, hanem a Google is elvárja! Mindezek tudatában mindenki el tudja dönteni, hogy mennyire jó ötlet otthon, sajátkezűleg létrehozni a honlapot!