Horgászat teljes kényelemben

Bizonyos típusú horgászatok során az ember sokat ül és vár a kapásra. Azonban nagyon nem mindegy, hogy min ül a horgász, ugyanis a kényelmetlen ülőfelület, a rossz testhelyzet miatti fájdalom teljesen megöli a horgászat adta élményt. Ha valamin, akkor a horgászszéken ne akarjunk spórolni!

Horgászszék akár helyettesíthető kis stokival, zsámollyal vagy nemes egyszerűséggel egy horgászládával. Viszont, ha így döntünk, akkor hamar érezni fogjuk döntésünk hátulütőit. Ma már igazán kényelmes horgász székek kaphatók. Egy-egy kapásra várva jól esik hátra dőlni, kihasználni a kartámasz adta előnyöket. Ráadásul, ha nem az ülőalkalmatosság miatti fájdalommal vagyunk elfoglalva, nagyobb eséllyel fogjuk élvezni a horgászatot és jobban tudunk figyelni a kapásra. Nagyon fontos, hogy olyan horgász széket válasszunk, mely számunkra megfelel és illik horgászstílusunkhoz. Vannak, akiknek mindössze az a lényeg, hogy a szék kényelmes legyen és rendelkezzen kartámasszal. Másoknak az is fontos, hogy legyen rajta pohár tartó. Van, akit a kartámasz egyenesen zavar. Az egyéni igényeknek komoly szerepük van a megfelelő horgászszék kiválasztásában.

Horgász székek
Horgász székek

Természetesen az is nagyon fontos, hogy a lábak kellőképp strapabírók legyenek, hiszen a stabil talajon minden horgászszék stabil, azonban ritka, hogy horgászat során egy ilyen terepet sikerül kifogni. Sokkal jellemzőbb a süppedékes, egyenetlen talaj. Fontos még a strapabíró váz is, hiszen senki sem vágyik arra, hogy egyszer csak megadja magát alatta a horgászszék. Érdemes a teherbírást minden esetben ellenőrizni. Szerencsére ma már hatalmas választék áll rendelkezésre. Ennek megtekintéséért érdemes ellátogatni a halcatraz.hu webáruházba és megtekinteni a széleskörű, minőségi kínálatot!