Horvátország testközelből

Horvátország leginkább tengerpartjai miatt híres, azonban nem csak emiatt érdemes ide ellátogatni, mivel az ország számtalan szemet gyönyörködtető természeti és kulturális kinccsel rendelkezik. Ráadásul közel is van, így mindenképp érdemes ide ellátogatni!

Horvátország – A képeken Horvátország gyönyörű, a tenger pedig azúrkék, már-már átlátszó. Aki legalább egyszer az életben szeretné látni a tengert, annak Horvátország ideális választás. Az országban egyaránt megtalálhatók a kavicsos és a homokos tengerpartok, így mindenki ki tudja választani a számára megfelelőt. Olykor az a kérdés is felmerül, hogy van-e az Adriai tengerben cápa? Banális kérdésnek tűnhet, pedig egyáltalán nem az, hisz az Adriai tengerben valóban van cápa, még pedig macskacápa. Ez a cápa, azonban 30 méteres mélységben található meg, így csak a búvároknak van esélye találkozni velük. Egyáltalán nem kell tartani tőlük, mivel 60-70 centiméteres hosszukkal nem túl nagyok, apró fogaik pedig a kisebb halakra jelentenek csak veszélyt. Ugyanakkor nem csak a tengert érdemes megemlíteni, hanem a nemzeti parkokat is, melyek olyanok, akár a mennyei paradicsom ez kis szeglete.

A leghíresebb talán a Plitvice-i-tavak, ami szemet igéző színekkel rendelkezik. Ugyanakkor nem csak nyáron, de a többi évszakban is érdemes megtekinteni, életre szóló élményt jelent. Furcsa mód, számos magyar nem látta még ezt a helyet, pedig nem csak gyönyörű, de meglehetősen közel is van. Horvátországban, a természeti látnivalókon túl a városokat is érdemes megtekinteni, igazi mediterrán hangulattal találkozhat, aki végig sétál egy horvát városban. Ha pedig sétál, akkor előbb utóbb biztosan megéhezik, így érdemes kipróbálni a helyi gasztronómiát és betérni egy hangulatos horvát étterembe.