Irodaházak egy helyen

Az irodaházak számának nagymértékű növekedése két dologban okozott jelentős változást az irodapiacon. Egyrészt visszaszorította az úgynevezett lakásirodák számát, mivel sok irodaház van, ahol olcsón, jobb feltételekkel lehet irodát bérelni, mint amennyibe egy lakásiroda kerülne. Másrészt felértékelte a felkészült irodaközvetítők szerepét, mivel a nagyszámú irodaházak kínálatát egy idő után már lehetetlenné vált segítség nélkül, gyorsan áttekinteni.

A cégvezetőkben rendszeresen vegyes érzelmeket kelt, ha új irodát kell nyitniuk. Egyrészt örömre ad okot, hogy fejlődik a cég és szükség van újabb irodára. Másrészt a hátuk közepére sem kívánják az utánajárás, keresgélés időt igénylő tevékenységét. Ennek fényében talán nem meglepő, hogy a cégvezetők körében egyre népszerűbb megoldás, hogy igényüknek megfelelő iroda keresésével egy közvetítő céget bíznak meg. A komolyabb közvetítő cégek (pl.: ujiroda.hu) az összes irodaházzal folyamatosan kapcsolatban vannak, így gyorsan, hatékonyan tudnak segíteni az irodát kereső cégvezetőknek, hogy az ideális irodát megtalálják.

Az iroda-közvetítő cégek vidéki városokban is hasznosak tudnak lenni, de Budapesten ez még inkább igaz, tekintettel arra, hogy a fővárosi irodaházak száma megközelíti a 300-at is. Nem nehéz elképzelni annak a próbálkozásnak a kimenetelét, amikor egy cégvezető saját maga (vagy egy alkalmazottja) próbálja átlátni segítség nélkül a budapesti kiadó iroda kínálatot. Ez egyrészt lehetetlen vállalkozás, másrészt teljességgel felesleges is. Az iroda-közvetítő cégek ugyanis akár 24 óra alatt, ingyenesen prezentálják számunkra, az általunk megadott paramétereknek megfelelő irodaházak aktuális ajánlatait. Ezzel időt, pénzt és idegeskedést spórolnak meg a cégvezetőknek.