Ismerje meg az adó 2014 változásait!

Az adó törvények folyamatos változását nem egyszerű nyomon követni, de ha Ön sem akar lemaradni a lényegről, nem akar pórul járni amiatt, hogy nem ismeri az aktuális szabályokat, akkor érdemes felkeresnie honlapunkat, ahol mindenről beszámolunk, ahol megismerheti a legújabb adó törvény legfontosabb elemeit.

Az adó 2014-től kiterjesztik a családi adókedvezményt, továbbá bevezetik a gyed extrát, illetve további adó- és járulékkedvezményt kaphatnak a munkaadók. Az egyes új adótörvények és az azokkal összefüggő más törvények, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló törvény módosításáról szóló törvényt ez év november 18-án elfogadta az Országgyűlés.

Az adó 2014 esetében tudni kell, hogy vannak adókedvezmények a munkaadóknak. A kismamákat foglalkoztató munkaadók ugyanis gyed extra bevezetése utáni kedvezményben is részesülnek. Ez a három- vagy többgyermekes anyákat és munkaadójukat érinti. A rendszer lényege, hogy kiterjesztik a Munkavédelmi akciótervben már meglévő 3 éves szociális hozzájárulási adókedvezményt még további 2 évvel.

Könnyítés jár a családoknak is az adó 2014 változásai folyamán. A családokat érintő adóalap-kedvezmény igénybe nem vett összegét a jövőre érvényesíteni lehet, méghozzá a nyugdíj- és egészségbiztosítási járulékból is. Tudni kell továbbá, hogy kiszélesedik a gyermekek után járó családi kedvezmény igénybevételének lehetősége is, ugyanis a törvény szerinti családi kedvezmény érvényesítésére jogosult a biztosított és a biztosított házastársa, de már az élettársa is.

Az adó 2014 adócsomag célja a kormányzati szándék szerint az üzleti környezet javítása, valamint a gazdaság további fehérítése, illetve a családi adózás kiszélesítése. A kedvezményekről és a további pozitív változásokról, a részletesebb információkról honlapunkon olvashat tovább!