Ízletes és laktató smoothie receptek

Ha kevés zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, akkor érdemes lehet egy vitaminbombának számító smoothie segítségével pótolni a hasznos tápanyagokat. Habár a legjobb alternatíva önmagukban fogyasztani a zöldségeket és gyümölcsöket, de ha nincs más opció, akkor a smoothie is nagyon hasznos lehet.

Smoothie receptek nagyon hasznosak lehetnek számodra, ha előszeretettel fogyasztod ezeket az ízletes, színes italokat. Uzsonnára vagy tízóraira különösen előnyös választás. Egyik nagy előnye, hogy nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető. Plusz cukrot vagy édesítőt nem kell hozzá adni, mivel a gyümölcsök megadják a kellő édes alapízt. Ha ma még egy gyümölcsöt vagy zöldséget sem ettél meg, akkor nagyon hasznos lehet, ha smoothie formájában teszed ezt meg. Ha figyelsz az alakodra, akkor érdemes ügyelni arra, hogy melyik évszakban milyen alapanyagokból épül fel a smoothie. Ha azt szeretnéd, hogy igazán laktató legyen és kellő kalóriával töltsön fel, akkor délelőtt célszerű fogyasztani, délután pedig jöhetnek a könnyebben emészthető elemekből készült típusok.

Sokan a turmixot és a smoothiet egymás szinonimájaként emlegetik, holott a kettő egyáltalán nem ugyanaz. A legfőbb különbség a kettő között, hogy a turmix mindig tartalmaz valamilyen növényi vagy állati eredetű tejterméket. A smoothie viszonyt csak növényi alapanyagokat tartalmaz, ezért vegánok is egészen bátran fogyaszthatják. Sőt, a smoothieba akár magvak is kerülhetnek. Ha szeretnéd, hogy a végeredmény igazán frissítő legyen, akkor érdemes fagyasztott gyümölcsöket segítségével elkészíteni a laktató italt. A leggyorsabban akkor készülhet el italod, ha beszerzel egy jó minőségű smoothie készítő gépet vagy turmixot. A recepteket pedig megtekintheted a kozertplusz.hu weboldalon.