Kérjen segítséget profiktól, ha inkontinencia gyötri

Sokszor nem elég meghallgatni egy orvos véleményét, néha szükség van arra is, hogy kikérjük több szakember véleményét és azt a kezelést válasszuk, ami a leginkább megfelel a számunkra, ami a legideálisabb megoldást tudja biztosítani. Internetes portálunkon tapasztalt orvos szakember segít megtalálni az inkontinencia esetében a személyre szabott gyógymódot – mindössze pár ezer forint ellenében.

Az inkontinencia egy olyan állapot, ami a medencefenék záró izomzatának gyengesége miatt alakulhat ki és ennek eredményeképpen jelentkezik a vizelet és olykor széklettartási probléma. A vizelet-inkontinencia akaratlan vizeletürítést jelent, aminek a mennyisége lehet pár csepptől jelentős mennyiség is, sőt akár állandó szivárgás is fennállhat.

Több típusa is létezik az inkontinenciának, legismertebb típusai a stressz inkontinencia és az urge-inkontinencia. A stressz-inkontinencia esetében az akaratlan vizeletvesztés hátterében anatómiai tényezők, a gátizomzat gyengülése vagy mechanikai sérülése áll. Az urge-inkontinencia esetében az akaratlan vizeletvesztés oka neurológiai eredetű. A húgyhólyag működése igen bonyolult mechanizmus alapján történik, melynek irányítása a gerincvelőben található és az agykéreg segít a szervezet jelzéseinek a feldolgozásában. Ha a húgyhólyag megtelik, a feszülés következtében az agy vizeletürítési jelzést küld. A vizeletürítési beidegződésben bekövetkező funkciózavar is inkontinens panaszokat okoz.

Az inkontinencia kezelése enyhébb esetben lehet csak az életmód váltása és speciális gátizom tornagyakorlatok, viszont ha hormonális elváltozás okozza a problémát a gyógyszeres kezelés és a torna együttes alkalmazása szüntetheti meg ezt a betegséget. Vannak persze súlyosabb esetek is, amikor már sajnos a műtéti beavatkozás is elkerülhetetlen.

Forduljon hozzánk Ön is bizalommal és kérjen ajánlatot, tanácsot egyszerűen és könnyedén otthona kényelméből, ha az inkontinencia az, amitől szenved! Ne habozzon, éljen a lehetőséggel mihamarabb, hiszen az egészség a legfontosabb kincs!

Forrás: Inkontinencia