Kossuth rádió teljes műsorainak leírása

A Kossuth Rádió (korábban MR1-Kossuth Rádió néven volt ismert) Magyarország nemzeti rádiója. 1925-ben Budapest I. néven hozták létre, és 1949-ben Kossuth Lajos magyar nemzeti hősről kapták a nevét.  A fő magyar nyelvű rádióállomás Közép-Európában hallható, amely a magyar emberek körében igen népszerű, és több ezren hallgatják nap mint nap.

Kossuth rádió műsora megtekinthető a musor.tv weboldalon, tehát látogasson el weboldalunkra ha meg szeretné tekinteni, hogy milyen műsorokat hallhat egész héten a rádión. Ez volt a második legnépszerűbb rádióállomás Magyarországon (2013-ban), napi 1,38 millió hallgatóval (a teljes népesség 14% -a). Kezdetben egy 2 kW-os Telefunken gyártmányú adóval 565 méteren sugározták.  Az első székhelyet a Rákóczi sugárúton építették, és 1926-ban új, 3 kW-os tornyot építettek. Ekkor a rádió csak Budapesten és környékén volt elérhető. A nemzeti műsorszolgáltatás 1928-ban kezdődött, amikor a Csepel adóját lecserélték a 20 kW erős Lakihegy-toronyra.

Az 1930-as években több új torony épült; Mosonmagyaróvár, Miskolc, Pécs, Nyíregyháza 1932-ben és az új 120 kW-os Lakihegy-torony (akkor a világ legerősebb adója) 1933-ban.  Új műsorok és programok indultak folyamatosan, a legnépszerűbb a magyar népzene volt, a déli harang után hallható cigány stílusban. A rádióállomás 1933-ban elérte a 300.000 hallgatót és napjainkban is nagyon népszerű. Amennyiben többet tudna meg a Kossuth rádióról és megtekintené, hogy a héten milyen műsorokat hallhat a rádión, mindenképpen keresse fel a musor.tv weboldalt. Ha ön is kedveli a Kossuth Rádiót és annak műsorait, akkor a legkönnyebben weboldalunkon értesülhet a műsorairól és arról, hogy melyik műsora hány órakor kezdődik. Weboldalunkon más rádiók műsorait is mind megtekintheti majd.