Milyen előfeltételei vannak a villámvédelmi felülvizsgáló képzés megkezdésének?

Az ingatlanok biztonsági előírásai ma már meglehetősen szigorúak, ugyanakkor vannak olyan területek, amelyekre kiemelt hangsúlyt kell fektetnünk. A villámcsapás okozta károk kifejezetten ilyennek számítanak és alapvetően teljesen mindegy, hogy társasházról, vagy épp ipartelepi raktárokról van-e szó. A katasztrófa elkerülése csak tökéletesen működő rendszerrel lehetséges, ezeket azonban időről időre ellenőrizni kell.

A villámvédelmi felülvizsgáló képzés keretében megszerezhetünk minden tudást, ami ehhez a komplex feladathoz elengedhetetlen. A bizonyítvány megszerzését követően az elsődleges dolgunk az oltalmat nyújtó rendszerek revíziója lesz. Ennek gyakoriságát az Országos Tűzvédelmi Szabályzat határozza meg és kizárólag olyan specialista végezheti, aki a villámvédelmi felülvizsgáló képzés sikeres teljesítésén túl van. Ez a tanfolyam 100 órát vesz igénybe, szerencsére a kor követelményeinek megfelelően az oktatás egy része nem igényel jelenlétet, hiszen az elméleti anyagot otthonunk kényelmében is elsajátíthatjuk.

Mivel egy teljesen speciális ágazatról van szó, a megfelelő előképzettség elengedhetetlen. Ennek tükrében a villámvédelmi felülvizsgáló képzés csak azok számára elérhető, akik kellő szakmai tapasztalattal és végzettséggel rendelkeznek. Az pontos részleteknek feltétlenül nézzünk utána, még a beiratkozást megelőzően, hiszen például a 3 év erősáramú szakmai gyakorlat is előírás. Ugyancsak kardinális, hogy rendelkezzünk azokkal a kompetenciákkal, amelyek a villámvédelmi felülvizsgáló képzés esetében szükségesek. A munka javarészt a szabadban – és magasban – történik, így ha ez esetleg problémát jelent, akkor válasszunk egy másik elektronikai, illetve elektrotechnikai ágazatot. Amennyiben preferenciáinknak megfelelők a követelmények, akkor viszont tartsuk szem előtt, hogy a villámvédelmi felülvizsgáló képzés egy olyan végzettséget biztosít, amivel könnyedén elhelyezkedhetünk majd.