Mire ügyeljünk a .hu domain regisztráció során?

Vállalkozásunk sikeressége számtalan tényezőn múlik, ám napjainkban már elengedhetetlen a kellőképp megtervezett internetes jelenlét. Noha esetleg azt gondolhatnánk, weboldalunk elérhetőségének elnevezése nem különösebben fajsúlyos kérdés, valójában nagyon is fontos befolyásoló szempontnak tekinthető, méghozzá több okból kifolyólag is.

Emiatt aztán a .hu domain regisztráció során rendkívül körültekintően kell eljárnunk. Amennyiben elsősorban – illetve kizárólag – a hazai érdeklődőket célozzuk termékeinkkel, avagy szolgáltatásainkkal, mindenképpen tanácsos emellett a végződés mellett letenni a voksunkat. A .hu domain regisztráció technikailag is egyszerű folyamat, pluszban pedig ez a végződés növeli a látogatók bizalmát is. Sokkal nagyobb dilemmát jelent magának a tartománynévnek a megválasztása, hiszen ennek a pár karakternek roppant fontos szerepe lesz a jövőben. Szerencsés esetben a vállalkozásunk neve annyira egyedi, hogy az még mindig elérhető lesz, így nem kell túl sokat gondolkodnunk a döntést megelőzően.

Ez azonban a ritkább eset, sokkal gyakoribb az, amikor a .hu domain regisztráció során komoly elemzések árán találjuk csak meg a legoptimálisabb tartománynevet. Tovább bonyolítja a helyzetünket, miszerint a hazai szabályozás már jó ideje lehetővé teszi az ékezetes karakterek használatát is, ami laikusként kézenfekvő megoldásnak tűnhet. A gyakorlat ugyanakkor azt mutatja, hogy a felhasználók körében ez a metódus nem terjedt el igazán, ezért nekünk sem tanácsos alkalmaznunk a .hu domain regisztráció folyamán. Ugyanígy kerüljük a kötőjelek, vagy épp a számok használatát. Ellenben törekedjünk arra, hogy rövid, könnyen megjegyezhető elnevezést válasszunk, így ugyanis jóval nagyobb lesz az esély arra, hogy a látogatók sokkal gyorsabban megjegyzik azt.