Mit érdemes tudni a glicinről?

A glicin egy aminosav, amely számos hatással van a szervezetre. A szervezetben lévő aminosavak közül a glicin fordul elő a leggyakrabban. A glicin valószínűleg sokaknak ismeretlen, így az alábbiakban bővebben kifejtjük mit érdemes tudni a glicinről, miért hasznos a szervezet számára.

Glicin kapszula rendkívül hasznos, hiszen jótékony hatással van a növekedési hormon termelésre. Mindamellett a glicin az agyra is nyugtató hatással van, javítja a vese és a máj funkcióját. A glicin a szöveti fehérjék felépítéséhez elengedhetetlen. A magas fehérje tartalmú ételekben is megtalálható. A sportolók számára valószínűleg nem ismeretlen a glicin, ugyanis kutatások kimutatták, hogy a glicin serkenti a növekedési hormon termelést és elősegíti a sejtvolumenizációt. Ez azt jelenti, hogy az erőszint és az izomtömeg növelésre is jótékony hatással van. A glicin a magas fehérje tartalmú ételekben található meg, például tejtermékekben, húsokban, illetve halakban. A napi 2-6 gramm glicin fogyasztás hozzájárul a növekedési hormon termelődéséhez. Nem érdemes ennél többet fogyasztani, ugyanis túlzott bevitel fáradtságot okoz.

A glicint nem csupán étrendkiegészítőként lehet bevinni a szervezetbe, az élelmiszeripar fűszerként és édesítőszerként is alkalmazza, továbbá levesekben, szószókban és húskészítményekben is megtalálható. A glicin kapszulát elsősorban sportolók használják. Ugyanakkor érdemes tisztában lenni vele, hogy a glicin, elsősorban táplálékkiegészítő, így a tápanyagokban gazdag, egészséges étkezés kiegészítésére alkalmas. Senki nem ettől lesz egészséges vagy izmos, a glicin csupán hozzájárul az izomnövekedéshez, nem pedig konkrét okozója. Bővebb információkat a vitaminstore.hu webáruházban talál, ahol a termékeket is megtekintheti!