Mit kell tudni az ajtó beépítésről?

Manapság az internet korában rengeteg információ található meg a legkülönfélébb témákról, beleértve a szerelési és beépítési munkálatokat is. Éppen ezért sokan döntenek úgy, hogy mellőzik a szakember bevonását és igyekeznek maguk elvégezni a munkálatokat. Ennek, azonban nem feltétlenül lesz jó vége.

Ajtó beépítés szakember bevonása nélkül, bárhogy is nézzük, lutri. Ha semmilyen tapasztalattal nem rendelkezik e téren és korábban nem végzett ajtó beépítést, akkor nem érdemes kockáztatni és csupán internetes tartalmak alapján nekiesni a munkálatoknak, ugyanis az efféle magánakciókkal gyakran nagyobb kár keletkezik, mint amennyi haszon. Az sem mindegy, hogy mikor kerül sor az ajtó beépítésre. Legalábbis a kültéri nyílászárók esetében érdemes a tavasztól-őszig tartó időszakra időzíteni a beépítést. Összességében bármikor elvégezhető az ajtó beépítése, bár szerencsésebb elkerülni a fűtésszezont. A beltéri ajtók esetében nincsen ilyen kritérium, azokat tényleg bármikor ki lehet cserélni. Az ajtó beépítése komoly tapasztalatot és szakértelmet igényel.

Azért sem javasoljuk, hogy teljesen amatőrök neki essenek az ajtónak és megpróbálják beépíteni, mert bizonyos nyílászáró gyártók kikötik, hogy a garancia kizárólag abban az esetben jár, ha szerződött és jogosultsággal rendelkező nyílászáró szerelő végzi el a munkát. Alapvetően logikus, hiszen, ha a beépítés során elkövetett hibák miatt alakul ki probléma az ajtó működésében, akkor érthető, hogy a gyártó nem akarja más hibája miatt vállalni a felelősséget. Ha szeretne biztosra menni és profi szakember segítségére van szüksége, akkor érdemes ellátogatni a foxdream.hu weboldalra, ahol többek közt elérhetőséget is talál! Továbbá bővebben tájékozódhat az ajtó beépítését illetően!