Ne legyenek üresek a babaszoba falai! Falikép szett és egyéb ötletek

A legtöbb kismama a második trimeszterben kezdi el beszerezni a bababútorokat és az egyéb apróságokat. Ekkorra jellemzően megszűnnek a rosszullétek és a kismama energiaszintje is növekszik, így semmi sem állhat az utadba, hogy megtervezd a kis jövevény saját kuckóját.

Falikép szett és egyéb dekoráció segíthet, hogy felkerüljön az i-re a pont és a babaszoba úgy nézzen ki, ahogy szeretnéd. Ahogy elkezded nézni a kínálatot, illetve beszerzed a kelengye listát, könnyen elveszve érezheted magad, főként, ha az első gyermeked várod. A magazinok, illetve a baba weboldalak számos ötletet adhatnak a babaszoba kialakításához, viszont nem csak az esztétikát kell szem előtt tartani, hanem arra is ügyelni kell, hogy praktikus legyen a berendezés. A könnyű tisztíthatóság egy olyan dolog, amiről sokan megfeledkeznek, holott a későbbiekben ez nagy mértékben megkönnyítené a dolgunkat. Például a szőnyeg jó opciónak tűnik, viszont csak akkor, amikor már a kicsi sok időt tölt a padlón. Egészen addig előfordulhatnak balesetek, mely azzal járhat, hogy a büfiztetés vagy a pelenkacsere során beszennyeződik a szőnyeg, mely egyáltalán nem előnyös.

A kelengye lista nagy segítséget jelent abban, hogy minden fontos dolgot beszerezzünk, amire szükség van a babaszobában, azonban a dekoráció kapcsán nehéz helyes döntést hozni. Holott a dekorálás egyáltalán nem nehéz, csak arra kell figyelni, hogy minden mindennel harmonizáljon. Nem kell nagy dolgokra gondolni, csak figyelni kell, hogy ne essünk túlzásokba. Elég néhány kép vagy dísz, nem kell telezsúfolni a szobát. A falakra kerülhet az ultrahangkép, családi fotók vagy akár falikép szett valamilyen kedves mintával. Inspirálódhatunk az interneten vagy babás oldalakon, de akár saját fantáziánk alapján is berendezhetjük a szobát.