Neurovital.hu – Az egészséges idegrendszerért

Mindannyiunk számára fontos az egészség és az, hogy minél kiegyensúlyozottabban éljük a mindennapokat. A stressz ugyanis rövid és hosszú távon egyaránt nagy károkat tud okozni az emberi szervezetben.

Neurovital.hu – Az egészséges idegrendszerért. A szervezet működését és annak önszabályzó folyamatait irányító rendszer nem más mint a vegetatív idegrendszer. Az vegetatív idegrendszeri működések két típusúak lehetnek, és a külső tényezők hatására az érvényesül, amelyik az adott helyzetben dominál. Az egyik a szimpatikus, a másik a paraszimpatikus. Ezek két ellentétes hatást váltanak ki, vagy vészreakciót, vagy nyugalmi állapotot. Ez e két rendszer egymástól teljesen különböző kémiai anyagokat használ, hogy a kiváltott hatást közvetítse az egyes szervekre. Vannak olyan módszerek, amelyek segíthetnek abban, hogy jobban működjön az idegrendszer. Ilyen például a rendszeres jógázás is, amelynek számos jótékony hatása van a szervezetre. Az első és talán legfontosabb, hogy jobb lesz a tőle a közérzetünk és javít a hangulaton.

Emellett kiegyensúlyozza az idegrendszer működését, lelkileg is kikapcsol, kiegyensúlyozza a belső elválasztású mirigyek működését és segít a feszültség levezetésében is. Vannak olyan készítmények, táplálékkiegészítők, amelyek szintén segíthetnek a szervezet, illetve az agy és idegrendszer egészséges működésének kiegyensúlyozásában. Legfontosabb jellemzőjük hogy hozzájárulnak a boldogság hormon (szerotonin) termelődéséhez, így a szervezet ellenállóbbá válik a stresszel, depresszióval szemben. Segít a pozitívabb gondolkodásban és a jobb közérzet előidézésében. Látogasson el Ön is a www.neurovital.hu weboldalra és olvassa el az itt megjelenő írásokat az idegrendszer egészséges működésével kapcsolatosan.