Online aukció, óriási lehetőség

Az idei tavaszi kiruccanásunk célpontja Sopron volt. Gyönyörű város, meseszép környezet, izgalmas túraútvonalak. A férjemmel együtt nagy művészet kedvelők vagyunk, ezért minden egyes utazásunk alkalmával keressük az új kulturális lehetőségeket, újdonságokat, pezsdítő élményeket a művészet terén.

Nem történt ez másképpen Sopronban sem, ahol megakadt a tekintetünk egy újonnan nyílt aukciósház feliratán: soproni székhelyű aukciósház…Na nem kellett több, azonnal elkezdtünk érdeklődni, hogy mit takar ez a felirat, milyen újdonság akadt az utunkba. Hamar kiderült minden. Az aukciósház nemrég kezdte meg működését. Főleg online aukciókkal foglalkoznak, de számtalan lehetőség nyílik még, hiszen festmények adás-vételével, értékbecsléssel, bizományosi értékesítéssel is foglalkoznak.

Az irodájukban megtekinthetők az aukción szereplő tételek és aktuális kínálatuk is. Gyorsan fel is kerestük soproni tartózkodásunk ideje alatt az aukciós képviseleti irodát, hiszen alig vártuk, hogy gyönyörködhessünk szebbnél-szebb festményekben, műtárgyakban, ékszerekben és numizmatikai ritkaságokban.

Családias környezet várt minket, hiszen a cégben az ügyvezető és a felesége dolgoznak, egy igazán felkészült szakmai csapattal karöltve. Megnézhettünk minden gyönyörű műalkotást, ami az online aukciójukon szerepel. Elmesélték a megalakulásuk történetét, hogy mennyire fontos számukra, hogy együtt vigyenek véghez valami igazán különlegeset. Ezt mi más mutatná jobban, mint az, hogy az irodában a kisfiúk és a kutyusuk is ott volt velük. Miután kigyönyörködtük magunkat elkezdtünk beszélgetni az internetes tevékenységükről.

Megmutatták a honlapot, ahol található egy saját online aukciós felület és az aktuális kínálat. Bárkinek lehetősége van bizományosi értékesítésre beadni értéktárgyait, ha az elvégzett értékbecslés alapján meg tudnak egyezni a beadási árban. Az árveréseken ezt kikiáltási árnak nevezik, ahol az árverés folyamata az, hogy egy megadott licitlépcsővel tudnak a regisztrált felhasználók licitálni. A vételár mindig a leütési ár és az aukciósház jutaléka együttesen. A nyertes licit pedig a legmagasabb licit.

Na, nekünk sem kellett több, ahogy hazaértünk rögtön regisztráltunk az oldalukra és belevetettük magunkat az online aukció szépségeibe, és a miénk lett egy gyönyörű festmény és két műtárgy is.