Páncélszekrény akár az Ön otthonában is!

Ha a címet olvasva arra gondol, hogy a filmekben látott hatalmas trezor kerül otthonába, amely egy egész szobát elfoglal, akkor megnyugtatjuk, nem erről van szó. A páncélszekrények ugyanis nem feltétlenül töltenek be egy egész szobát, vannak jóval kisebbek is.

Páncélszekrény a legjobb módja, hogy értékei teljes biztonságban legyenek. A betörők célja a fontosabb értékek megszerzése. Sajnos egy-egy betörés traumatikus élmény tud lenni, az áldozat olykor évekig nem érzi magát biztonságban saját otthonában. Még abban az esetben is, ha a betörés idején nem tartózkodott a lakásban. A legjobb, ha több fronton is védekezik a jogtalan behatolókkal szemben, például riasztóval, több ponton záródó ajtóval. Ugyanakkor, ha biztosra akar menni, akkor érdemes beszerezni egy páncélszekrényt. Ez a védelem legmagasabb foka, ha a betörő be is jutna a lakásba, esélytelen, hogy kinyissa a páncélszekrényt. Hiába nyitják ki a filmekben pár perc alatt, a valóságban ez gyakorlatilag lehetetlen. Ma már kapni olyan páncélszekrényeket, melyek egészen picik és elérhető árakon lehet hozzájuk jutni!

Az emberek többsége nem feltétlenül van tisztában azzal, hogy egy átlagos széf és páncélszekrény miben különbözik egymástól. Az sem ritka, hogy a kettőt azonosnak vélik. A széf egy szimpla, egyszerű vagy dupla falú lemezszekrény, aminek zárszerkezete egy vagy kettő, de ritkább esetben három irányba záródik és 500 kg lefeszítő erőnek áll ellen. A páncélszekrény ennél jóval robusztusabb felépítésű. Általában betonnal, valamint a gyártók által titkolt speciális anyaggal erősítik meg. Három, de többnyire négy irányba záródik, valamint 1000 kg lefeszítő erőnek képes ellenállni. Egy szóval aki igazán magas védelmi szintre vágyik, annak érdemes páncélszekrényt vásárolni!