Parkside, Parkside akkumulátor – Nem kell feltétlenül kidobni!

Az akkumulátor az autó egyik legfontosabb része. A tapasztalatok azt mutatják, hogy akkumulátor témában meglehetősen kevesen tájékozottak, ami nem is probléma, ha van egy megbízható szakember ismerősünk. Ha nincs, akkor nagy segítséget jelent az akku-elem.hu webáruház!

Parkside, Parkside akkumulátor egy igen népszerű márka, amit akkor sem kell kidobni, ha már nem úgy működik, mint egykor. Bármilyen akkumulátorról is legyen szó, egy valami közös bennük, mégpedig, hogy egyik sem örökéletű, így idővel biztosan cserére lesz szükség. Az akkumulátor élettartamát az is nagyban befolyásolja, hogy rendszeresen karban van-e tartva. A rendszeres karbantartás ugyanis nem csak hosszabb élettartamot garantál, hanem jobb teljesítmény is elérhető általa. Érdemes az új akkumulátort is rendszeresen ellenőrizni, karbantartani, hogy garantáljuk hosszú élettartamát. Ha ezt elmulasztjuk, annak az az eredménye, hogy a rendszer nem töltődik kellőképp és idővel kimerül. Az akku-elem.hu webáruházban nem csak új akkumulátor vásárlásra van lehetőség, hanem régi Parkside márkájú akkumulátora felújítására is4

Az akkumulátor karbantartás néhány egyszerű lépésből áll. Ilyen például a savsűrűség mérés, amit savsűrűségmérő eszközzel lehet elvégezni, ez pedig bármelyik autósboltban beszerezhető. Továbbá a kábelsarukat is érdemes ellenőrizni. Ez igazán egyszerű, mindössze azt kell megnézni, hogy az akkumulátorpólus és a saruk érintkezési felülete szennyeződés- és korrózió mentes-e. Ezenkívül a folyadékszintet is ellenőrizni kell, amit az akku tetején lévő töltőnyíláson keresztül lehet megtenni. Akkor jó, ha az akkumulátorlemezeket éppen ellepi. Bővebb információkért látogasson el az akku-elem.hu webáruházba és tájékozódjon!