Profizmus az öntözőrendszer alkatrészek gyártásában

Mint minden más iparágban, így az öntözéstechnikában is felgyorsultak az események az elmúlt tíz évben. Vannak öntözőrendszer alkatrészeket gyártó cégek, akiknél ez előnyöket jelentett és vannak, akiknél inkább hátrányt. Mindenesetre év nem telik már el úgy, hogy ne legyen valami „forradalmian” új találmány az öntözőberendezések valamely alkatrészénél.

Fontos tudni, hogy az öntözőrendszerek fejlesztése nem mostanában indult. Az USA-ban, ahol a professzionális automata öntözőrendszereket gyártják, már közel 100 éve történik a fejlesztés és több ezzel foglalkozó meghatározó cég nőtte ki magát. Ezek közül hazánkban a legismertebb a Toro, a Rain Bird, a Hunter, és a K-Rain. A tapasztalataim alapján nem tudnám, és nem is akarnám kiemelni ezek közül a legjobbat, de tény, hogy az egyik jobb vezérlőket gyárt, míg a másik jobb szórófejeket. Természetesen ez is csak egy szubjektív vélemény.

A magyar piacon jó, ha tudjuk, hogy a listaárak nem a mögötte lévő minőséget vagy műszaki tartalmat takarja. Ez egy pozícionált ár, ami néha bizony tényleg elrugaszkodott, bár manapság már egymáshoz igazítják itthon is. Természetesen mindenki próbál imázst építeni a márkanévből, és általában – és érthető módon – ez nem az „olcsó” felé, hanem a „minőségi”. Ezért a felhasználók egyre tökéletesebb öntözőrendszereket tudnak beszerezni, amelyek mindig az aktuális trendeknek megfelelően próbálják kielégíteni a kerttulajdonosi igényeket. Mi öntözőrendszer szerelők pedig továbbra is megpróbáljuk a lehető legjobb módon összerakni őket.