Regina hajós beszámolója élményekben gazdag

A hajón végzendő munkával kapcsolatosan nem csupán arra kell gondolni, hogy hónapokon át csak dolgozni kell. A kimerítő munkán túl még számos olyan dolgot tapasztalhatunk meg, melyet szárazföldön soha nem lenne lehetőségünk. Kétségbevonhatatlan, hogy sokat kell dolgozni, de ezt nagyon is megfizetik, sőt a bér mellé még teljes ellátás is jár, tehát az étkezést és a lakhatást már meg lehet ily módon spórolni. És a legfelbecsülhetetlenebb az az élmény, melyet odahaza csak képek formájában láthatnánk.

Regina hajós beszámolója által megismerkedhetünk a hajós élményekkel, így betekintést nyerünk az efféle munkába. A hajós munkáknál a nehézségek az elején jelentkeznek, de így szokott ez lenni szinte az összes munkánál. Amennyiben viszont kellő nyelvtudásunk van, nincs rossz érzésünk, melyet honvágynak szokás nevezni, emellett élvezzük is a munkát, akkor valóban egy életre szóló élmény lehet a hajós munka.

A szerződés megkötését megelőzően nyelvtudás felmérést végeznek, valamint szakmai tesztet is ki kell tölteni a hajós munkára jelentkezőnek. Ha e kettő meggyőzte már a munkaadót, akkor következik a tényleges állásinterjú. Ezután megnézik, hogyan tudja végezni a jelölt ezt a fajta munkát, és ha minden rendben ment, akkor következhet a szerződés aláírása, azaz megkötése. Ezt követően még két fontos mozzanat következik a munkába állást megelőzően, elsőként egy hajós biztonsági tanfolyamon kell részt vennie a hajón dolgozni kívánó személynek, valamint egy orvosi vizsgán kell átesnie. Ez utóbbit az esetek többségét tekintve a munkáltató állja.

Az ineterkulturalitás századunkban meghatározó jelenség, melyet a hajón dolgozva megtapasztalhatunk – tudjuk meg Regina hajós beszámolójából. A hajón dolgozóknak ugyanis nem csupán arra nyílik lehetőségük, hogy pénzzel és élményekkel gazdagodjanak, hanem az utazásaik során érintett földrészek népeinek kultúráját is megismerhetik immár nemcsak a könyvekből. Keresd fel a www.crew.hu internetes oldalt, és nézd meg Regina hajós beszámolóját!