Róma, az élő történelem! – Római városlátogatás

A történelem szerelmesei számára Róma maga a kánaán. Aki valóban szeretné felfedezni a várost és minél több látványosságot szeretne megtekinteni, annak érdemes több napra érkezni, mivel Rómát nem lehet felfedezni egy-két nap alatt.

Római városlátogatás – Rómában rengeteg látnivaló van, így érdemes alaposan eltervezni, hogy mit szeretne megtekinteni. Az ókori romok, valamint építmények szinte megbabonázzák az embert. Róma az európai civilizáció egyik bölcsője, így nem csoda, hogy nem csak Olaszország, de egyben a világ egyik legjelentősebb turisztikai célpontja. Rómát úgy is szokás emlegetni, mint az örök várost, mely nem csak a történelem, de egyben a kultúra, vallás, gasztronómia és a divat fővárosa is. A Colosseum nem csak káprázatos, de kétségkívül egy mérnöki csoda, melynek méretei lenyűgözik az embert. Különösen, ha belegondol, hogy az ókorban gladiátor viadalok helyszínéül szolgált. A Forum Romanum szintén az ókori Róma központja volt. Szintén jelentős látnivaló, érdemes megtekinteni!

Ha már Róma, akkor nem feledkezhetünk meg a Vatikánról sem, a keresztény vallás legjelentősebb központjáról. Vatikán a világ legkisebb állama, melyben megtalálható a világ legnagyobb temploma a Szent Péter bazilika, valamint számtalan jelentős festmény. Természetesen a csodaszép Trevi-kútat sem szabad kihagyni, melybe, aki bedob egy pénzérmét, az biztosan visszatér még a városba, legalábbis a szóbeszéd szerint. Érdemes ezeket a történelmi és kulturális látványosságokat megcsodálni, hatalmas élmény lesz a római tartózkodás az egész család számára, ez kétségtelen. Bővebb információkért és a római városlátogatás lefoglalásáért azt javasoljuk, látogasson el a varavilag.hu weboldalra!