Spektrum digitális műsorújság az interneten

A Spektrum egy 1995. február 1-én elindított dokumentumfilm-csatorna, amely elérhető Magyarországon és Csehországban. A csatornát, amely éjjel-nappal fogható, naponta 3 millió néző nézheti meg Magyarországon.

Spektrum csatorna és annak teljes műsora elérhető a musor.tv weboldalon, tehát keresse fel bátran weboldalunkat és itt mindent megtalál a spektrum csatorna műsorairól is. A csatorna hangja 1995 és 2009 között Kocsis Mariann, Kisfalvi Krisztina, Náray Erika, Vass Gábor, Csernák János és Kautzky Armand és Bozsó Péter volt.  Both András, Mezei Kitty, Seszták Szabolcs és Végvári Tamás 1995-2009 között részt vett az ajánlókban és a kisebb bejátszásokban. A csatornát eredetileg 2020. január 1-jétől eltávolították volna a DIGI ajánlatából, de az utolsó napon megállapodás született, így továbbra is elérhető marad. A csatorna hirdetési idejét az R-Time értékesíti. A televíziót az HBO Hungary Programming Group indította útjára. A csatorna célja eredetileg a minőségi információk nyújtása volt. 1995. február 1-jétől a kazettás műsorszórás miatt a Spektrum napi négyórás adási idővel jelent meg, műsora 18:00 és 22:00 között volt látható, és négy műfajra oszlott: a Zöld Zóna (természet), Radar) a tudomány és a technológia), az Utazás és Kaland Atlasza, az Időgép pedig a történelem világába kalauzolta a nézőket.

A csatorna logója kezdetben szivárvány színű, döntött ellipszis volt, benne fekete S betű. 1995-ben a csatorna 420 adást mutatott be. Az év végére a Spektrum programját közel 300.000 háztartás láthatta. 1996-ban a négy említett műfaj mellett önálló műsorok is megjelentek a televízióban, ekkor már a magyar művészek dokumentumfilmjei és sorozatai szerepeltek a Spektrumban. Amennyiben még ennél is több részletet tudna meg és megtekintené az egész heti spektrum műsort keresse fel a musor.tv weboldalt és itt minden részletet fellelhet.