STD szűrés és centrum Budapest belvárosában

Az STD nem más, mint Sexually Transmitted Diseases, ami azt jelenti nemi úton terjedő betegségek. Az STD szűrés során a nemi betegségeket kontrollálják.

std-szures-ferfiaknak-noknek-budapesten – A közhiedelem szerint csak a klasszikusnak számító nemi betegségek tartoznak az STD szűréshez, azonban több gyakori kórokozó, köztük vírusok, gombák, mycoplasmák és baktériumok is idetartoznak. Az STD szűrés kapcsán gyakran merül fel a kérdés, hogy kiknek ajánlott. Alapvetően mindenkinek, aki szexuális életet él, bizonyos esetekben azonban különösen ajánlott. Például gyermekvállalás előtt mindkét félnek, új partnerrel való együttlét után, ha óvszerrel nem védekeztek, bármiféle nemi szervi vagy húgyúti panasz esetén, ha a különféle kezelések nem hatnak vagy alhasi fájdalom, szemgyulladás, kiütések esetén. Nagyon fontos, hogy ha bármelyik eset áll fenn, akkor jelentkezzen STD szűrésre, mivel, ha valóban valamilyen nemi betegséggel rendelkezik, akkor azt tudtán kívül továbbadhatja a páciens.

Bárki, aki szexuális életet él, elkaphat nemi úton terjedő fertőzés. Az anális szex és az orális szex is szexuális aktusnak számít, valamint kézzel való érintéssel és közösen használt eszközökkel, tárgyakkal is elkapható a kórokozó. Sokszor tünetmentes a fertőzés, így csak az STD szűrés tudja kideríteni, hogy a páciens megfertőződött-e. A legtöbb fertőzésre ez jellemző a kezdeti stádiumban. Az is elképzelhető, hogy visszatérő panaszokról van szó, mint például a herpesz vagy a hüvelygomba. Ha biztosra akar menni, javasoljuk menjen el STD szűrésre. Ahogy már említettük, sokszor a hosszú lappangási idő után derül csak ki, hogy a páciens fertőzött, így mielőbb érdemes elmenni STD szűrésre. Mi a Belvárosi Orvosi Centrumot javasoljuk!