Számítástechnika webáruház várja óriási árukészlettel!

A számítástechnika a számítógépek tanulmányozása, beleértve azok elméleti és algoritmikus alapjait, hardverét és szoftverét, valamint információfeldolgozási felhasználásukat. A számítástechnika tudományága magában foglalja az algoritmusok és adatstruktúrák tanulmányozását, a számítógép- és hálózattervezést, az adatok és információs folyamatok modellezését, valamint a mesterséges intelligenciát.

Számítástechnika eszközök rendelhetőek meg az ekiraly.hu weboldalon, tehát érdemes böngészni nálunk. A számítástechnika egyes alapjait a matematikából és a mérnöki tudományokból meríti, ezért olyan területek technikáit is beépíti, mint a sorelmélet, a valószínűségszámítás és a statisztika, valamint az elektronikus áramkör-tervezés. A számítástechnika emellett nagymértékben alkalmazza a hipotézisek tesztelését és kísérletezését az új algoritmusok, információs struktúrák és számítógépes architektúrák koncepciózusa, tervezése, mérése és finomítása során. A számítástechnikát egy öt különálló, mégis egymással összefüggő tudományágból álló család részének tekintik: számítástechnika, számítástechnika, információs rendszerek, információtechnológia és szoftverfejlesztés. Ezt a családot összefoglalóan a számítástechnika tudományágaként ismerik.

Ez az öt tudományág összefügg egymással abban az értelemben, hogy a számítástechnika a tanulmányozás tárgya, de különállóak, mivel mindegyiknek megvan a saját kutatási perspektívája és tantervi fókusza. 1991 óta az Association for Computing Machinery [ACM], az IEEE Computer Society [IEEE-CS] és az Association for Information Systems [AIS] együttműködik ezen öt egymással összefüggő tudományág taxonómiájának és az oktatási intézmények által alkalmazott irányelveknek a fejlesztésében és frissítésében. Amennyiben számítástechnikai eszközöket keres nézzen be még ma az ekiraly.hu weboldalra.