Szociális távfelügyelet praktikus nővérhívó segítségével

Az idős, egyedül élő személyek sajnos számtalan veszélynek vannak kitéve. Nem mindig tudnak időben segítséget hívni, ha valami bajuk történik. Ennek a problémának az orvoslására találták ki a nővérhívót, mely a nap 24 órájában alkalmazható, ha az idős, egyedül élő személyeknek segítségre van szükségük.

A nővérhívó felépítése és működése rendkívül egyszerű, mivel az asztali kihangosítható segélykérő berendezéshez tartozik egy, illetve szükség esetén több vezeték nélküli, vízálló pánikjelző is, melynek megnyomásával az idős személyek bárhol is tartózkodjanak otthonukban, azonnal segítséget kérhetnek. A segélykérés tapasztalt diszpécserekhez fut be, akik azonnal felveszik a kapcsolatot a segítséget kérő személlyel, valamint értesítik a szükséges személyeket, többek között a hozzátartozókat, valamint szükség esetén az orvost is.

A nővérhívó készülék nagyon praktikus, és úgy lett kialakítva, hogy mindenki számára egyszerűen használható legyen. A vezeték nélküli pánikjelző hatótávolsága harminc méter, így akár az udvarból vagy a kertből is leadható a segélyhívó jelzés, de a segélykérés a készüléken található nagyméretű gomb megnyomásával is működtethető. A nővérhívó áram kimaradás esetén is működőképes, mivel saját beépített akkumulátorral rendelkezik.

A nővérhívó készülékről bővebb információt a lineelectronic.hu internetes oldalon találnak az érdeklődők. Szükség esetén meg is rendelhetik a nővérhívó készüléket a hozzátartozó szociális távfelügyeletet pedig az Elektronika Vonala Vagyonvédelem munkatársaitól.

A készülék ára hűség nélkül bruttó 76.200 forint, viszont érdemes két év hűséggel megvásárolni azt, mert úgy mindössze 44.500 forintba kerül. A készülékhez korlátlan számú vezeték nélküli pánikgomb kérhető 9.900 forintos darabáron.