Te tisztában vagy vele, hogy mit nem szabad enni, ha magas a koleszterin?

Nagyon sokan szenvednek magas koleszterinszinttől, azonban ennek ellenére vagy esetleg pont ezért nagyon sok tévhit kering a témában. Annak érdekében, hogy eloszlassuk a tévhiteket és megtudd mi az igazság, érdemes tovább olvasni.

Mit nem szabad enni ha magas a koleszterin? Ez a mondat minden olyan ember száját elhagyja, aki szembesül a diagnózissal, hogy baj van. A magas koleszterinszint egyfajta betegség, amely különféle egészségügyi problémákkal jár, sőt akár érelmeszesedést is okozhat. Manapság egyre több embernél alakul ki magas koleszterinszint, melynek legegyértelműbb jelei a meszesedés, valamint a bőrelváltozás. Ha az értékek túl magasak, akkor a gyógyszeres kezelés mellett az életmódváltás hozhat még javulást. Különösen a megfelelő, egészséges étrend kialakítására kell nagy hangsúlyt fektetni. Ennek köszönhetően nem csak a koleszterinszint állhat be a megfelelő szintre, hanem más betegségek kialakulásának kockázata is csökken. A napi legalább háromszori étkezés nagyon fontos. Sokan a reggelit egy az egyben kihagyják és legfeljebb egy kávét isznak. Ennél rosszabb kombináció a kávé cigivel.

A koleszterincsökkentő étrend egyáltalán nem egyhangú vagy ízetlen. Legfőképp arra kell ügyelni, hogy kerüljük a telített zsírsavakat. A közhiedelemmel ellentétben lehet tojást fogyasztani, azonban mértékkel. A túlzott fogyasztás problémát jelenthet, ezért nagyon fontos nem túlzásba vinni a mennyiséget. A zsíros húsokat és süteményeket szintén jobb mellőzni. Amit viszont célszerű bátran fogyasztani, azok a rostban gazdag gabonák, halak, valamint olajos magvak. Az olívabogyó és a sovány csirkehús szintén nagyon jó hatással van a szervezetre. A kellő folyadékfogyasztásról sem szabad elfeledkezni, főleg sima víz, gyümölcsturmix és gyógynövény teák formájában.