Testünk fontos építő eleme, a kollagén

A kollagénről egyre többet hallani, ugyanis az elmúlt években egyre több kutatás indult a témában, illetve a kollagén jótékony hatásaival kapcsolatban. Testünk egyik legfontosabb építő eleméről van szó, amely a szervezet teljes fehérjetartalmának körülbelül harminc százalékát teszi ki.

Kollagén pótlás bizonyos kor felett erősen indokolt. A kollagén úgymond cementként az egész szervezetben jelen van és összetart mindent. A testben többféle kollagén található, melyek közül az I-es típusú a leggyakoribb, mely körülbelül az összes kollagén nyolcvan-kilencven százalékát teszi ki. Az I-es típusú kollagén rostokra a magas szakítószilárdság és a nagy mértékű nyúlékonyság jellemző. A szervezetünkben különféle sejtek állítják elő a kollagént. Ezek a sejtek speciális peptideket és aminosavakat használnak a nagy, spirális kollagén struktúra felépítéséhez. Az életkor előrehaladtával a szervezet kollagén termelése egyre csökken. Ennek jelei a harmincas évek környékén mutatkoznak meg és a negyvenes évekre fokozódnak. A kollagén az izmokban, csontokban, ízületekben és bőrben is megtalálható.

A GyógyVarázs kínálatában kapható Kollagén Peptid termék kis bioaktív peptideket tartalmaz, amelyek a kollagén enzimatikus hidrolízisével alakulnak ki. A kívánt mennyiséget lehetőleg mindennap ugyanabban az időben igyekezzen elfogyasztani. A maximális adag, amit egy nap el lehet fogyasztani huszonöt milliliter, ami tízezer milligramm kollagénnek felel meg. Ezt az adagot semmi esetre sem szabad meghaladni. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy a táplálékkiegészítő nem helyettesíti a tápanyagokban gazdag, változatos étrendet. Ha szeretne bővebb információkhoz jutni, illetve megrendelni a GyógyVarázs Kollagén Peptidet, akkor látogasson el a gyogyvarazs.hu webáruházba!